BIST 10.860
DOLAR 32,18
EURO 34,89
ALTIN 2.495,61
HABER /  GÜNCEL

Federasyonun şike raporu tamam!

Futbolda şike iddialarına adı karışan kulüpler hakkında son kararı verecek olan Etik Kurul incelemesi tamamladı.

Abone ol

14 bin belgeyi 21 günde inceleyen Etik Kurul, 150 sayfalık mütalaasını yarın TFF yönetimine teslim edilecek.

Kulislere sızan Etik Kurul'un raporunda, şike ve teşvik iddialarını net biçimde destekleyecek somut kanıt olmadığı yorumu yer alıyor. Gerekçe olarak da "Gizlilik nedeniyle ifade alımı yapılamamıştır" deniliyor.

Etik Kurul'un kendisine ulaştırılan tüm iddialarla ilgili tek tek değerlendirme yapıp tavsiyelerde bulunduğu raporunda, iki tane can alıcı yorumu yer alıyor. Vatan gazetesinin haberine göre, bu yorumlar şöyle:

RAPORUN ANA HATLARI                                                               

F.Bahçe'ye UEFA'dan iyi haber
Şike soruşturması nedeniyle zor günler geçiren Fenerbahçe'ye UEFA'dan iyi haber var. Ayrıntılar için TIKLAYIN

-"Öncelikle gizlilik nedeniyle ifade alımı yapılamamıştır. Ayrıca 25 klasör incelendiğinde çok sayıda ifadenin eksik olduğu ortaya çıkmış, savcılıktan istenen bu ek bilgiler ise gönderilmemiştir. Bu nedenle şike ve teşvik primi iddialarını çok net biçimde destekleyecek somut kanıtlar yeterli değildir."

-"Ancak dellillerin yeterli olmaması şike ve teşvik ihlali olmadığı anlamına gelmemelidir. Bu nedenle gizlilik kararı kalkıp iddianame yazıldıktan sonra Etik Kurul olarak bu dosyayı yeniden açacağız"

İFADE ALACAK

Gizlilik kararı nedeniyle ifade alamayan kurul, iddianamenin açıklanıp gizlilik kararının kaldırılmasıyla birlikte bu dosyayı yeniden açacak. İkinci çalışmasında çok sayıda futb

Muhalifler kulis yapıyor!
Olağanüstü kongre seslerinin yükseldiği Fenerbahçe'de muhalifler harekete geçti.
Ayrıntılar için TIKLAYIN

olcu, teknik adam, gazeteci, hakem ve temsilcinin ifadesine başvuracak olan Etik Kurul, kesin kanaatini ek bir raporla TFF yönetimine iletecek. Kurul bu dönemde ismi şu ana kadar hiç ortaya çıkmamış, gözaltına alınmamış çok sayıda kişiyi ifadeye çağıracak

İBRAHİM AKIN VE ÜMİT KARAN'IN DURUMU                            

Raporda ayrıca, "Belgelerde adı geçen ama ifadeleri savcılıktan gelen klasörlerde yer almayan bazı kişiler ile ifadesini reddeden İbrahim Akın ve ifade yenileyen Ümit Karan için savcılıktan ek bilgi talebimiz karşılık görmemiş ve mütalaamız bu bilgiler gelmeden yazılmıştır" değerlendirmesi de yer alıyor.