BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,59
ALTIN 2.389,72
HABER /  GÜNCEL

Hükümet kanadı sessizliğini bozdu

PKK'nın ikinci ismi Murat Karayılan'ın yakalandığı yönündeki iddiaları ardından hükümet temsilcileri sessizliğini bozdu

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan'ın İranlı güvenlik güçlerince yakalandığı iddialarına ilişkin hükümet kanadından ilk açıklamalar geldi. 

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Bizim açımızdan teyit edilmemiş bir bilgidir" derken, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise "Bu haberlere itibar etmeyin" açıklamasında bulundu. 

TEYİT EDİLMİŞ BİLGİ DEĞİL

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, terör örgütü elebaşı Murat Karayılan'ın yakalandığı iddialarıyla ilgili, ''Bizim açımızdan henüz teyit edilmemiş bir bilgidir'' dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDA FAZLA MESAİ

Hükümet kanadından diğer bir bilgi ise Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlıktan sızan bilgilere göre, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ile görüştü. Ancak Salihi Davutoğlu'na Karayılan'ın yakalandığına ilişkin ellerinde bir bilgi olmadığını söyledi.

İTİBAR ETMEYİN

Adalet Bakanı Sadullah Ergin de Karayılan iddiası hakkında konuştu. Ergin,"Bu haberlere itibar etmeyin, somut delil yok. Henüz teyit edilmiş değil haberler. O bilgilerinizi yenileyin, tazeleyin. Şuana kadar teyit edilmiş; resmi makamlarımızca, istihbarat birimlerimizce, Dışişleri Bakanlığımızca teyit edilmiş bir süreç yok'' diye konuştu.

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, PKK elebaşı Murat Karayılan'ın yakalandığı iddiasıyla ilgili olarak, ''Kurumlarımızca teyit edilen bir bilgi şu anda değil. Sadece İran'ın kendisinin yaptığı bir açıklamadır. Gelişmeleri bekliyoruz, şu anda görüşmeler yapılıyor'' dedi.