BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Yıldırım'dan başsağlığı mesajı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, şehit ailelerine başsağlığı diledi

Abone ol

Mersin'de AK Parti'nin 10. kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Şırnak'taki hain saldırıya tepki gösterdi! Türkiye'nin ''tek vatan, tek millet, tek devlet "olarak yaşamaya devam edeceğini söyleyen Yıldırım, şehitlerin ailelerine başsağlığı mesajı diledi.

Yıldırım, AK Parti İl Başkanlığınca düzenlenen 10. kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere geldiği Mersin'de, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret etti.

Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde terör örgütünce silahlı saldırı sonucu 3 askerin şehit edilmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, ''Hepimizin başı sağ olsun'' dedi.

Terörün, dün 3 askeri hain bir pusu sonucu şehit ettiğini ifade ederek, ''Aslında demokratik yapısı ve etnik kültürü ile Mersin Türkiye'ye güzel bir örnektir. Bu birliğimiz ve kardeşliğimizden rahatsız olanlar var. Bunu görmemiz lazım. Herkesin aklını başına alıp bir kez daha düşünmesi lazım. Böyle kardeş kanı dökmeye karşı duruşumuz nettir. Ay yıldızın şehit kanları ile buluştuğu bayrağımız dalgalanmaya devam edecek. Bunun dışında kalan, boş bir hayal ve kuruntudan ibarettir. Tek vatan, tek millet, tek devlet olarak birlik içinde yaşamaya devam edeceğiz, buna kimse engel olamayacak. Türkiye, bu işlerin üstesinden gelecek. Belki daha da kayıplarımız olacak ama, kimse bizi bir operasyona tabi tutamayacak, bunu çok net olarak belirtirim. Hiç kimse vatandaşlarımızı birbirine düşürmeye kalkmasın'' diye konuştu.

Yıldırım, terör örgütünün Ramazan bayramı, tatil demeden 3 askeri daha şehit ettiğini vurgulayarak, ''Türkiye bunları aşacak. Ancak, kimse namlusunu, silahını arkasına alarak haddini aşan taleplerde bulunmasın'' dedi.