BIST 9.999
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.439,32
HABER /  GÜNCEL

Taksim'de F.Bahçe-G.Saray gerginliği

Şike operasyonunu protesto eden Fenerbahçeli'ler ile G.Saray taraftarı arasında gerginlik yaşandı

Abone ol

Şike operasyonunu protesto etmek için Taksim'de gösteri düzenlemek isteyen ancak izin alamayan Fenerbahçe taraftarları yine de Taksim'e çıkmaya çalıştı. 
  
Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarını karşı karşıya getirebilecek gösteriyi yaptırmama konusunda kararlı İstanbul Polisi bunu başardı.

Saatler öncesinden riskli noktalarda önlem alan polis hem Fenerbahçe hem Galatasaray taraftarına karşı karşıya gelmeden müdahale etti. Gruplar dağıldı.

İstanbul Polisi bugün öğleden sonra Taksim ve Galatasaray Lisesi çervesinde ortaya çıkan taraftar gruplarını karşı karşıya getirmemek için büyük çaba gösterdi ve bunda da başarılı oldu.



100 KİŞİLİK GRUP ŞİŞLİ ETFAL HASTANESİ'NDE


İlk olarak yaklaşık 100 kişilik Fenerbahçe taraftarı Aziz Yıldırım'ın tedavisinin sürdüğü Şişli Etfal Hastanesi'nin önünde ortaya çıktı. Polis grup temsilcilerine dağılmaları yönünde kararlı mesaj iletti. Bunun üzeri dağılan Fenerbahçeli taraftarlar ilerleyen dakikalarda Taksim meydanı ve meydana çıkan yolllarda kendini göstermeye başladı.

TOPLANAMADAN DAĞITILDILAR

Daha küçük topluluklar şeklinde ortaya çıkan bu kişilerin toplanmasına polis yine izin vermedi. "Aziz Yıldırım'a destek yürüyüşü" adı altında yapılması planlanan gösteriye izin vermemekte kararlı polis, bu kişilerin bir kısmını ikna ederek bir kısmını da otobüslere bindirerek bölgeden uzaklaştırdı.

GALATASARAYLILAR DA ORTAYA ÇIKTI

Aynı dakikalarda bu kez Galatasaraylı bir grup taraftarın da Galatasaray Lisesi önünde toplandığı haberini olan polis bu noktaya anında müdühale etti. Yaklaşık 100 kişiden oluşan Galatasaray taraftar grubu da bir araya gelemeden polisin karalı müdahalesiyle karşılaştı. İstanbul polisi toplanamadan küçük gruplara ayırdığı bu kişileri de kovalayarak bölgeden uzaklaştırdı.

36 TARAFTAR GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan polis yetkililerinden alınan bilgiye göre çoğunluğu Fenerbahçeli olmak üzere 36 taraftarın gözlatına alındığı öğrenildi.