BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Jan Nahumun şirinlikleri

Unakıtan'ı yemekte markajlayan POAŞ'ın ceosu ne yapıyordu? Gelen bilgi notu resmi söylemin ötesinde.

Abone ol

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın yemeği tartışma konusu. POAŞ'ın ceosu davetli miydi değil miydi? Hürriyet'e göre evet.. Hürriyet Jan Nahum'un yemeğe AR-GE (Araştırma-Geliştirme) çalışmaları yapan grupta yer aldığı için katıldığını iddia etmişti.

Sabah'a göre hayır. Fatih Altaylı ise Sızma operasyonu var diyor. Delili ise kendisine iletilen bilgi notu. Bilgi notunun kaynağını açıklamıyor. Nedeni ise POAŞ Grubunun saldrırısına uğraması.. Yazar notu aynen köşesinde okurlarıyla aynen paylaştı:

"Sayın Altaylı, 13.01.2007 günü Maliye Bakanı'nı Hacı Abdullah'taki yemeğe TÜRES (Tüm Restoran, Lokanta ve Tedarikçileri Derneği Başkanı) davet etmiştir. Yemekte gıdada KDV indirimi sorunu konuşulacaktı. TÜRES Başkanı fotoğrafta görüldüğü gibi bir rapor ve derneğin dergisini Sayın Bakan'a sunuyordu.

Jan Nahum aradan ani bir manevrayla sızarak, POAŞLAMA operasyonunu anlatmak için şirinlikler yapmaya başladı. Oraya davetli falan değildi. Ben de bizzat oradaydım. Nahum çok çaba sarf etti ama Bakan tınmadı bile.
Duruma biz de şaşırdık. Biz kendi derdimizi anlatmaya çalışırken araya sızdı anlayacağınız. Selamlar."