BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Mesai doldu, uçak kalkmadı

Denizli'den İstanbul'a gelecek yolcular sis engeline takıldı. Tam sis kalktı haberi gelmişti ki 2. anons ile kala kaldılar.

Abone ol

Denizli'den İstanbul'a saat 20.05'te dönmesi gereken TK 239 sefer sayılı uçak, İstanbul'da sis nedeniyle inişlerde sıkıntı olduğu bilgisi gelince havalanamadı. Çardak Havaalanı'nda İstanbul'a inmek için saat 23.00'e kadar bekleyen 80 yolcu, ummadıkları bir olayla karşılaştı. İstanbul'dan sisin kalktığı ve Atatürk Havalimanı'na inişlerin yapılabildiği bilgisi geldi.

Ancak uçuş ekibi mesai saatlerini tamamladıklarını söyleyerek uçmadı ve dinlenmek üzere Denizli'de, bir otele gitti. Uçuşun iptal edilmesi nedeniyle yolculardan bir kısmı karayoluyla İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na götürülüp, İstanbul'a uçtu, bir kısmı da biletlerini iade etti. Az sayıdaki yolcu da, ertesi gün saat 10.30'da hareket eden uçakla İstanbul'a gidebildi.

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Ali Genç, “Uluslararası Sivil Havacılık kuralları gereği uçuş ekibinin bir mesai ve uçuş süresi vardır. Bu sürenin sonunda o ekibin dinlenmesi gerekir. Uçuş ekiplerinin günlük, haftalık, aylık uçuş çizelgeleri hazırlanır." dedi.