BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmirli hastaların aile hekimliği notu

Aile hekimliğinin ilk uygulandığı illerden biri olan İzmir'de hasta memnuniyetinde büyük artış yaşandı.

Abone ol

İzmir Valisi Cahit Kıraç aile hekimliğinden önce hasta memnuniyeti yüzde 60 iken bu oranın 2010 yılında yüzde 90'lara çıktığını söyledi.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Crowne Plaza otelde bir tören düzenledi. Törende bir konuşma yapan Vali Kıraç İzmir'in, bölgesindeki 10 milyon nüfusa, 11 bin 300'ü hekim yaklaşık 35 bin sağlık çalışanıyla hizmet verdiğini kaydetti.

Hekimlerin olmadığı bir sağlık sisteminin düşünülemeyeceğini dile getiren Kıraç, Türk tıbbının nitelik nicelik olarak geldiği noktanın kendilerini gururlandırdığını ifade etti.

İzmir'in sağlık hizmetleri noktasında Ege Bölgesi'ne hizmet verdiğine ve Türkiye genelinde aile hekimliğinin pilot olarak uygulandığı ilk iller arasında yer aldığına dikkat çeken Kıraç, "2,5 milyonu acil servis olmak üzere yılda 30 milyon civarında poliklinik hizmeti verilen ilimizdeki hastanelerde, yılda 690-700 bin ameliyat yapılmaktadır. İl Sağlık Müdürlüğümüz, belirli dönemlerde hasta memnuniyeti anketi düzenliyor." şeklinde konuştu.

Tıp hizmetini daha ileriye götürmek adına bu alanlarda yeni çalışmalar da yapıldığını anlatan Vali Kıraç, "İlimizde bir üniversite daha kurulacak. Tıp ağırlıklı bu üniversitenin, önümüzdeki günlerde İzmir'de bu alandaki hizmetleri geliştirecek boyutta yeni bir açılım getireceğini bilgilerinize sunmak istiyorum." dedi.