BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmir'e yeni maliye kompleksi

İzmir Vergi Dairesi Başkanvekili Yüksel Koç, Vergi Haftası nedeniyle İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti.

Abone ol

İzmir Vergi Dairesi Başkanvekili Yüksel Koç, Vergi Haftası nedeniyle İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti. Yapılan görüşmede İzmir Vergi Dairesi Başkanvekili Yüksel Koç, Vergi Dairesi Başkanlığı'nın daha hızlı ve kaliteli hizmet verebilmesi için Bayraklı'da bir Maliye Kompleksi oluşturma planı içerisinde olduklarını ve bunun için gerekli çalışmaların başladığını söyledi.

Çalışmaları daha hızlı hale getirmek için böyle bir kompleks düşündüklerini anlatan Koç, şöyle konuştu: "Bunun içinde Altınyol'da bulunan 18 bin 500 metrekarelik boş alanda yapılmasını planladığımız maliye kompleksinin inşaatı TOKİ tarafından yapılacaktır. 18 ay sürmesi planlanan inşaat bitiminde 2012 yılında binanın hizmete açılmasını hedefliyoruz. Merkez Başkanlığı ile Basmane, Yamanlar, Çiğli ve Ege Vergi Dairesi başkanlıkları bir arada toplanacak."

İzmir Vergi Dairesi Başkanvekili Yüksel Koç, yapılması planlanan kompleksin ihale tarihinin 15 Mart 2010'da imzalanacağını söyledi. Yüksel Koç ziyarette ayrıca, vergi bilincinin gelişmesi için çocuklara öncelik verdiklerini belirterek, Vergi Dairesi Başkanlığı çalışanlarının şu ana kadar 50 ilköğretim okulunu ziyaret ederek vergi konusu hakkında bilinçlendirme çalışmalarının yapıldığını sözlerine ekledi.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün İzmir'e yaptığı ziyarette özellikle semt pazarlarında sebze ve meyvenin dışındaki ürünlerin satılması konusunda sınırlama yapılamayacağı yönündeki açıklamalarını hatırlatarak, "Bu konuda Bakan Ergün'e katılmıyoruz. Vergi ve diğer işletme giderlerini ödeyen ticaret kesimi haksız rekabetle karşı karşıya kalmaktadır.Denetimler programlı ve nokta kontrollü olması halinde çok daha fazla yol alınabilir" dedi.

Başkan Demirtaş görüşmede ayrıca, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Başkanı Yılmaz Temizocak'ın Çinli otomotiv devi Chery'nin Ege Bölgesi'ne yatırım yapması için ortak çalışma yürüttüğü ve mermerler firmasına gönderdiği ve yatırım için İzmir, Kütahya, Balıkesir ve Denizli'de yer tahsis edilebileceğini içeren yazıyı da hatırlatarak şunları söyledi: "İzmir'de büyük yatırımlar için hazine arazisi yok. Mermerler firması bana da yazı yazdı. 500 milyon dolarlık yatırımla kurulmak istenen fabrika için İzmir'deki organize sanayi bölgelerinde bile yer yok." Bu konuda Çevre ve Orman Bakanlığı ile görüştüğünü anlatan Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti: "Yatırım alanı açılması için orman vasfını kaybetmiş arazilerden oluşan 2B arazileri ile ilgili yasa çıkması gerekmektedir. Çünkü, fabrika yatırımlarının verimli ovalarda değil bu tür noktalarda kurulması daha doğrudur."