BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Müfettişler Derneği toplandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Müfettişleri Derneği paneli gerçekleştirildi

Abone ol

Büyükşehir Belediye Müfettişleri Derneği tarafından Marmara Belediyeler Birliği’nin katkıları ile düzenlediği “1.Ulusal Belediyelerde Denetim ve Beklentiler” konulu panel yoğun bir katılımla İSKİ Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.


Panele İstanbul Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Süleyman Kahraman, İBB Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Eren, İSKİ Teftiş Kurulu Başkanı Seyfettin Ergin ve İç Denetim Birim Başkanı İbrahim Düzoğlu, İETT Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Ali Portakaloğlu, İSKİ Genel Müdür Yardımcıları İhsan Özleyen ve Necati Farsak katıldı.


Ayrıca; misafir olarak Merkez Valisi Selim Cebiroğlu, İstanbul Valiliği’ni temsilen Vali Yardımcısı Derviş Ahmet Set, Kağıthane Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Yıldız, Bursa, Antalya, Konya Büyükşehir Teftiş Kurulu Başkan ve Başkan Vekilleri, İSU Teftiş Kurulu Başkanı, Büyükşehir ve İlçe Belediyelerinden müfettiş ve iç denetçiler, Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin, İlçe Belediye Başkan Yardımcıları ile Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri bürokratları panele iştirak ettiler.


Büyükşehir Belediye Müfettişleri Dernek Başkanı Süleyman Hacıcaferoğlu yaptığı açılış konuşmasında; panele gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, panelin mevcut sorunlara ilişkin çözüm yollarının ortaya konulması ve yaşanan sorunların tartışılması adına önemli olduğunu ifade etti.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Süleyman Kahraman’ın yaptığı selamlama ve açılış konuşmasında; Büyükşehir Belediye Müfettişlerince İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bütün birimleri, İSKİ ve İ.E.T.T Genel Müdürlükleri, gerektiğinde Belediye iştirakleri denetlendiği gibi, İstanbul Valisinin Onayı ile İstanbul ilindeki 39 ilçe belediyesinde İnceleme, Araştırma ve Ön İnceleme görevleri yaptıklarını belirtti. İstanbul geneline matuf bu hizmet üretiminin yeni yasal düzenlemeler ile yeniden ele alınmasının gerektiği kanaatinde olduğunu ifade ederek, panelin başarılı geçmesini temenni ettiğini ve panele ülke genelinden gelen yoğun katılımdan dolayı katılımcılara teşekkür ettiğini söyleyen Teftiş Kurulu Başkanı Başkan Kahraman, ayrıca paneli düzenleyen Büyükşehir Belediye Müfettişleri Derneği ve Marmara Belediyeler Birliği yöneticilerini tebrik ve takdir ettiğini  belirtti..


Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Recep Bozlağan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen ilk oturumda Maliye Bakanlığı İç Denetim Uyumlaştırma Daire Başkanı Dr. Ahmet Başpınar, Sayıştay Başdenetçisi Ahmet Tezcan, Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof Dr. Musa Eken ve Mülkiye Başmüfettişi Ali üzmez sunumlarını yapmışlardır.


Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof Dr. Musa Eken’in moderatörlüğünde öğleden sonra ikinci oturuma geçilmiş bu oturumda da Yerel Yönetimlerden sorumlu Başbakanlık Başdanışmanı Erol Kaya ve Mülkiye Başmüfettişi Vahdettin Özcan sunumlarını gerçekleştirerek katılımcıların soru-cevap şeklinde panele aktif katılımları sağlanmıştır.


Panelin sonunda panelistlere katkılarından ötürü Büyükşehir Belediye Müfettişleri Derneği tarafından plaket takdim töreni düzenlenmiş, toplantıya iştirak eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ile Samsun ve Bursa Teftiş Kurulu Başkanları panelistlere plaketlerini takdim etmişlerdir.


Büyükşehir Belediye Müfettişleri Derneği Başkanı Süleyman Hacıcaferoğlu kapanışta yaptığı konuşmada panel çalışmasının kitapçık haline getirileceğini ve denetim literatürünün istifadesine sunulacağını ifade ederek tüm katılımcılara teşekkür etti.