BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hava sıcaklığı biraz daha artacak

Türkiye'de sıcaklıklar iki gün içinde 3-5 derece yükselecek ancak ortalamalırın çok üzerine çıkmayacak. Hafta ortası ülke genelinde yağmur var.

Abone ol

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin iç ve batı kesimlerinde hafif yağış geçişleri görülecek. Batı kesimlerda 2 ila 4 derece artacak, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Genel olarak güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul'da lodos zayıf, sis oluşabilir, hava biraz bulutlanacak sıcaklık 13 derece. Bu akşamdan Cuma’ya kadar aralıklı yağmur var. Ankara bulutlu ve puslu sıcaklık 8 derece. İzmir bulutlanıyor, 17 derece, Çarşamba yağmur başlayacak. Bugün Bursa'da puslu, Adana'da ise hafif yağmur var.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KAR ERİMELERİ VE MUHTEMEL ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek kar erimeleri ve muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Marmara'da sıcaklık bugün 3-4 derece artıyor, 13-14 dereceye çıkacak ama hafif yağmur da var. Hafta ortası da yağış sürecek. Bu iki gün koşullar sis oluşmasına da uygun.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Manisa ve Muğla) ile gece saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Adana, öğle saatlerinden sonra Hatay ve Osmaniye, gece saatlerinden itibaren Antalya, Isparta ve Burdur çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra bölge geneli aralıklarla hafif yağmurlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Bolu, Karabük ve Kastamonu, gece saatlerinde Zonguldak, Bolu ve Düzce çevreleri hafif yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Bolu çevrelerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Gümüşhane ve Bayburt çevreleri hafif yağmurlu geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kar erimeleri ve muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzincan, Erzurum, Tunceli, Ağrı, Iğdır, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak, akşam saatlerinde Kars ve Ardahan çevreleri aralıklı olmak üzere hafif yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, zamanla Erzincan, Erzurum, Tunceli, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don hadisesi bekleniyor. Kuzey ve doğu kesimlerinde kar erimeleri ve muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra G.Antep, Kilis ve Siirt çevreleri hafif yağmurlu geçecek.