BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,71
ALTIN 2.389,92
HABER /  GÜNCEL

İzmir'de anne ve iki kızını parçalayıp derin dondurucuya koydu! Kan donduran itiraflar geldi...

İZMİR'in Bayraklı ilçesinde bir evde cesetleri parçalara ayrılmış vaziyette derin dondurucuda bulunan 3'ü kadın 4 Türkmenistan uyruklu kişinin cinayet zanlısı olarak aranan şüpheli Saparmurat Hallyev, suç aletiyle birlikte Çeşme ilçesinde yakalandı. Zanlının ilk ifadesinde olayı kıskançlık yüzünden işlediğini söylediği öğrenildi.

Abone ol

İzmir'deki kan donduran vahşetin nedeni ortaya çıktı. İzmir Bayraklı’da pazar Türkmenistan uyruklu Gulkamar Hanymova ile kızları Leyla ve Laçin Geldiyazova ile Ruslan Kerimov isimli erkeğin cesetleri bir evde derin dondurucuda parçalanmış halde bulunmuştu.

4 kişiyi kestiği bıçakla yakalandı

Kan donduran cinayetin ardından olayın şüphelisi olarak aranan Gulkamar Hanymova'nın erkek arkadaşı, kaçtığı Çeşme'de yakalandı. Üzerinde cinayeti işlediği bıçakla birlikte yakalanan Türkmenistan uyruklu S.H., cinayetleri itiraf etti. S.H., cinayetleri kıskançlık nedeniyle işlediğini anlattı. 

Dehşet evine çilingir yardımı ile giren giren polislerin "Sayın Savcım evin içi ceset parçaları dolu" sözleri dehşetin boyutunu ortaya koydu. Parçalar halindeki cesetler derin dondurucudan çıkarıldıktan sonra kimlik tespiti için otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Ceset parçaları yapboz gibi birleştirildi

Ayrıca yaklaşık 60'a yakın torbada bulunan ceset parçalarının Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nda DNA testleri yapıldıktan sonra iç içe girmiş, paramparça haline getirilmiş cesetlerin adeta yapboz gibi birleştirildiği öğrenildi.

Derin dondurucuyu cinayetten sonra almış

Türkmen katilin sıcak havada koku yapmaması için parçalara ayırdığı cesetleri derin dondurucuya koyduğu öğrenildi. Katil Saparmurat Hallyev'in, cinayetleri işledikten sonra cesetleri saklamak için derin dondurucuyu satın aldığı belirlendi.

Cinayetleri kıskançlık yüzünden işlemiş

Konuyla ilgili İzmir Valiliğince yapılan yazılı açıklamada, “İzmir’in Bayraklı ilçesinde 18.06.2023 günü meydana gelen, 3’ü kadın 1’i erkek, toplam 4 Türkmenistan vatandaşının öldürülmesi olayının şüphelisi, Türkmenistan uyruklu S.H., Çeşme ilçesinde Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı. Olayda kullandığını beyan ettiği suç aleti bıçakla yakalanan S.H., cinayetleri kıskançlık sebebiyle işlediğini itiraf etti” denildi.

4 yıldır İzmir'de bakkıcılık yapıyorlarmış

Anne Hanymova ile kızlarının Türkiye'ye 2019'da geldikleri, İzmir'de bakıcılık yaptıkları, cesedi bulunanlardan Ruslan Kerimov'un ise Leyla Geldiyarova'nın erkek arkadaşı olduğu, şüpheli S.H'nin de bu kişilerle aynı evde yaşadığı öğrenilmişti.