BIST 10.267
DOLAR 32,22
EURO 34,77
ALTIN 2.416,78
HABER /  GÜNCEL

İzmir ve Mersin canileri yakalandı

Bomcabı caniler yakayı ele verdi! Polis, zanlıların bir bölümünü İzmir'de kalanını ise Diyarbakır'da yakaladı.

Abone ol
İzmir'de meydana gelen patlamayla ilgili olarak 8 kişi yakalandı. Mersin'deki canlı bomba saldırısını ise PKK'nın gençlik örgütlenmesi, Kürdistan Özgürlük Şahinleri üstlendi..

İzmir'in Konak ilçesinde asker ve polis servisine yönelik olarak bomba yüklü aracın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu gerçekleştirilen ve 3'ü asker 8'i polis olmak üzere 18 kişinin yaralandığı saldırının failleri olduğu ileri sürülen 8 kişi gözaltına alındı. Zanlılar arasında İzmir'deki saldırıda araca bombayı koyan kişinin de olduğu belirtildi.

Eş zamanlı operasyon!
Saldırıdan sonra tüm ipuçlarını değerlendiren polis, Zeki Bulut (22) adlı şahsın İzmir'deki saldırıda kullanılan bomba ve düzeneğini bir otomobil kiralayarak Diyarbakır'dan İzmir'e getirdiğini belirledi. Zanlının, bombayı İzmir Kadıfekale'de bir evde bıraktığı, sonra da İstanbul'a saldırıda kullanılan otomobili teslim almak için gittiğini tespit etti. Saldırganın İstanbul'dan ayrılırken Boğaziçi Köprüsü'nden kaçak geçiş yaparken kameralara yakalandığı da belirlendi. Bilgiler üzerine İzmir polisi, Diyarbakır polisi ile eşzamanlı olarak iki operasyon gerçekleştirdi. Bombayı koyduğu iddia edilen Zeki Bulut'un da aralarında bulunduğu 4 kişi Diyarbakır'da, saldırgana yardım yataklık yaptığı kaydedilen 4 kişi de İzmir'de gözaltına alındı.

PKK'nın taşeronu üstlendi!
Mersin ve İzmir'de düzenlenen toplam 30 kişinin yaralandığı kanlı saldırıları, PKK'nın büyük şehirlerdeki yapılanması olan Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) üstlendi. TAK, internet sitesinde yayınladığı açıklamasında, 19 Ağustos'ta Adana-Mersin Otoyolu Gözne çıkışında bomba yüklü otomobil ile polis noktasına düzenlenen ve 12 polisin yaralandığı saldırıyı Şanlıurfa doğumlu 'Kemal' kod adlı Müslüm Güneyşoğlu'nun (28) gerçekleştirdiğini duyurdu. Bu arada, teröristin fotoğrafı da yayınlandı.