BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.412,49
HABER /  POLİTİKA

Erdoğandan CHPye sert çıkış

CHP, AK Parti'deki yolsuzluk iddialarının üstüne gittikçe Erdoğan sertleşti! Erdoğan ilginç bir çıkışla CHP'ye gönderme yaptı.

Abone ol Başbakan Erdoğan, ülke kaynaklarının millete hizmet yolunda en iyi şekilde kullanılması için çalıştıklarını ifade ederek, “Zira tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemedik ve yedirmeyeceğiz. Yiyen varsa onu da aramızda barındırmayacağız” dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, bir ülkenin gelişmesinin masa başında takip edilecek bir şey olmadığını vurgulayarak, “Şehirlere kaynak ayırdık, kurumlar, bu kaynağı nasıl kullanırsa kullansın gibi bir yönetim düşüncemiz olmadı, takip ettik, kovaladık verdiğimizi nerede? Nasıl harcıyor? Bunu gerek şahsım, gerek bakan arkadaşlarım, gerek milletvekili arkadaşlarım hep birlikte takip ettik. Zira tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemedik ve yedirmeyeceğiz, ha aksi varsa, yiyeni varsa onuda aramızda barındırmayacağız” dedi. Erdoğan, Rize'nin Güneysu ilçesi Öğretmenevi'nde düzenlenen AK Parti İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti ile birlikte devlet ve toplum birbirine daha çok yaklaştığını söyledi. Millet ile devlet arasındaki mesafenin ortadan kalktığını kaydeden Erdoğan, 'Türkiye'nin tıkanın yolları bir bir açılmaya başlamıştır. Eğitimde, sağlıkta, emniyette, adalette, ulaşımda, enerjide köy ve kentlerin kalkınması, Türkiye, AK Parti ile birlikte şahlanmaya başlamıştır” diye konuştu.

Oto kontrolü sağlayacağız!
Başbakan Erdoğan, bir ülkenin gelişmesinin masa başında takip edilecek bir şey olmadığını vurgulayarak, “Şehirlere kaynak ayırdık, kurumlar, bu kaynağı nasıl kullanırsa kullansın gibi bir yönetim düşüncemiz olmadı, takip ettik, kovaladık verdiğimizi nerede? Nasıl harcıyor? Bunu gerek şahsım, gerek bakan arkadaşlarım, gerek milletvekili arkadaşlarım hep birlikte takip ettik. Zira tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemedik ve yedirmeyeceğiz, ha aksi varsa, yiyeni varsa onuda aramızda barındırmayacağız, bunun için de her beraber oto kontrolümüzü yapacağız” diye konuştu.

81 vilayetten, 80'inde AK Parti'nin milletvekili bulunduğunu belirten Başbakan Erdoğan, “Şimdi zaman zaman birileri diyor ki uzlaşma, uzlaşma, uzlaşma... Uzlaşma milletle olur, uzlaşmaya karşı çıkanlarla değil, biz milletle uzlaşmışız, bizim milletle problemimiz yok, milletle problemimiz yok işte onun için 81 vilayetten 80'i bizimle geldi kucaklaştı. Milletin iradesini küçümseyenler, siyaseti siyaset dışı yollarla tazyik altına alma hesapları yapadursunlar sandık başında bunun hesabını yine verecekler”diye konuştu.

Siyasiler sandıkta millete hesap verir
Bir ile giderken “Bu gittiğimiz ilin vatandaşlarını mutlu edecek, bu şehrin sosyal ve ekonomik çehresini geliştirecek neler yaptık?” diye kendi kendilerine sorduklarını belirten Başbakan Erdoğan “Bunun için sürekli bir muhasebe yapıyoruz, sürekli nereden nereye geldiğimizi sorguluyoruz. Çünkü hesaba çekilmeden kedinizi hesaba çekiniz. Bizim hesaba çekilme yerimiz neresi? Sandık... Millet sandıkta hesaba çekecek, ama sandığa gitmeden önce kendini hesaba çek, sen iktidarsın, ben millete neyin sözünü vermiştim, ne kadarını yaptım, bunları biz masaya yatırıyoruz. Onun için sözümüzü tutacağız okul demiştik buyur okul, hastane demiştik buyur hastane, yol demiştik buyur yol” dedi.

Yenişafak