BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,82
ALTIN 2.413,31
HABER /  POLİTİKA

Baykal seçim öncesi uyardı

CHP Lideri Deniz Baykal, yerel seçimler öncesinde halkı seçim palavralarına kanmamaları için uyardı...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Önümüzde seçim var, aman dikkat. 'Kömür verdiler, poşet dağıttılar' diyerek devletin siyasi temellerini, anayasanın özünü, Atatürk Cumhuriyetini bunlara peşkeş çekmeyin" dedi.

Baykal, İzmir programı kapsamında Buca, Konak ve Bornova ilçelerinde çeşitli semtleri gezdi ve açılışlara katıldı.

Baykal, Bornova'nın Çamdibi semtinde, yaklaşık iki hafta önce Erzincan'ın Kemah ilçesi kırsalında askeri aracın geçişi sırasında teröristlerin yola döşediği mayının patlatılması sonucu şehit olan er Adem Bilaloğlu'nun ailesine de ziyarette bulundu.

Çamdibi Kapalı Pazaryeri ve Şehit Er Adem Bilaloğlu'nun adının verildiği sosyal tesisin açılışında konuşan Baykal, Bornova Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan'ın kendisine emanet edilen kamu kaynaklarını millet için harcamada çok dikkatli davrandığını belirtti.

Baykal, değerli bir arsanın, pazar yeri için kullanılmasının İzmir ve CHP'ye yakıştığını kaydederek, şunları söyledi:

"Başkanı yürekten kutluyorum. 'En yüksek yatırımı yapan bütçe benim. En çok asfaltı, kaldırım taşını ben yaptım' dedi. Hepsi güzel de bir eksiği var. Acaba imar planı değişiklikleri, kat artırımları, rant paylaşımları konusunda imar komisyonu niye çalışmıyor İstanbul'daki gibi? Önce plan yapacaksın ondan sonra o plana göre arsalar satılacak sonra o arsaların yeni sahibine göre imar planı değiştireceksin. Durduk yerde kalem kağıt oynatarak plan üzerinde komisyon toplayıp, komisyon dağıtarak trilyonlarca lirayı milletin kazanımından alacaksın, eşe dosta kendi çıkar çevrelerine dağıtacaksın. Tembelsin başkan tembel. Bu iş olmaz beceremiyorsun."

Baykal, nüfus arttıkça, yatırım yapıldıkça arsaların değerinin arttığını kaydederek, "Arsaların değeri arttıkça ona müdahale edip, plan değiştirip orada mülk sahibi olanların değil, o mülkü ucuza kapatan yandaşlarının çıkarına uygulama varsa o uygulama CHP'nin değil bugünkü iktidarın uygulamasıdır. Bu zihniyeti sokmuyorsunuz, bundan İzmir, Türkiye kazançlı çıkıyor" dedi.