BIST 10.316
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.408,22
HABER /  GÜNCEL

Yargıtayda köstepek paniği

Polis, İşçi Partisi'nden çıkan krokiyle kendi çizdiği krokiyi karşılaştırdı, şaşırdı kaldı! Polisin en büyük şüphesi ise köstebek!

Abone ol

Ergenekon'da tutuklanan İşçi Parti'li Adnan Akfırat'ın eşyaları arasında bulunan Yargıtay krokilerini inceleyen polis, planların içeriden biri tarafından çizildiğini tespit etti.

Ergenekon'da tutuklanan İşçi Parti'li Adnan Akfırat'ın eşyalarının arasında ele geçirilen Yargıtay binasına ait krokileri inceleyen Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden uzmanlar, planların Yargıtay'da çalışan biri tarafından çizildiği sonucuna vardı. Savcılık Emniyet'in raporu üzerine, Yargıtay'daki köstebeğin peşine düştü.

Lavobolar bile planda!
Gazeteport'un haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Ergenekon operasyonunda ele geçirilen krokileri incelenmesi için Ankara Emniyeti'ne gönderdi. Krokiyi inceleyen Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli 4 polis, planlarda dışarıdan kimsenin bilemeyeceği ayrıntıların olduğu kanaatine vardı. Uzman polislerin hazırladığı raporda, Yargıtay hizmet binaları ile ilgili verilen belgilerin çok ayrıntılı ve aslına uygun olduğu, tuvalet ve mutfak gibi bölümlerin bile planlarda çizildiği belirtilerek 'Dışarıdan bir insanın hizmet binaları hakkında bu kadar detaylı bilgilere ulaşamayacağı değerlendirilmektedir" denildi.

Krokiler suikast için mi?
Roporda, Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın makam odasının krokide ayrıntılı bir şekilde tarif edildiğine dikkat çekilerek, ele geçirilen CD'deki metinde de binadan kaçış yollarının ayrıntılı olarak anlatıldığı belirtildi. Raporda 'Binanın hangi noktalarında polis kontrolü olduğu ve hangi noktalarda güvenlik kameralarının olmadığı net bir şekilde tarif edilmiş' tespitine yer verildi. Polis, Yargıtay binasının 3 bloğunun da ayrıntılı krokisinin suikast amacıyla çizilmiş olabileceği üzerinde duruyor.