BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,56
ALTIN 2.382,61
HABER /  POLİTİKA

İzmir CHP'yi 78 yaşındaki aday kazandı

CHP İzmir İl Başkanlığına, 79 yaşında olan aday 322 oyu alarak Ekrem Bulgun seçildi.

Abone ol

CHP İzmir İl Başkanlığına, Ekrem Bulgun seçildi. Fuar Celal Atik Spor Salonu'nda yapılan CHP İzmir İl Kongresinde, seçimlerde yaşanan gerginliklerin ardından il başkan adaylarından Yüksel Demirsoy, 124 olan yeterli imzayı toplayamayınca Ekrem Bulgun tek aday olarak seçimlere girdi.

620 kayıtlı delegeden 444'ünün oy kullandığı seçimlerde, geçerli 322 oyun 320'sini alan Ekrem Bulgun il başkanlığına seçildi. 102 oy boş çıkarken, 20 oy geçersiz sayıldı.

Ekrem Bulgun, seçim sürerken gazetecilere yaptığı açıklamada, delegeler açısından sıkıntı duymadığını, delegelerin sakin olduğunu, gürültüyü çıkaranları Gaziemir'den gelen sivil halk, belediyede çalışan bazı memur ve işçiler olduğunu söyledi. Olayı kapanmış olarak gördüğünü belirten Bulgun, yaşıyla ilgili eleştirileri de ''çok yanlış ve ilkellik'' olarak yorumladı.

Dengeli bir liste yapmaya çalıştıklarını belirten Bulgun, ''Belediye başkanı ve ilçe başkanlarına kurultayda yer verdik. 7-8 ilçeden ibaret tutmadık. Demokratik ve CHP'nin ilerideki çalışmalarına katkı koyacak bir liste yaptığımızı görüyorum. Örgütüm yardım ederse düşüncelerimi yerine getireceğim'' dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile uyumlu çalışacağını, sık sık mahalle toplantıları düzenleyeceğini belirten Bulgun, hükümetin Büyükşehir Belediye Başkanı'nın çalışmalarını engellediğini öne sürdü. Bulgun, ''Metro konusunda gördük, yaptıkları mahkemeden geri dönüyor. En ufak bir şeyde mahkemeye gidiliyor, çalışma hevesi kalmadı. İstanbul'da böyle mi? Öyle yapılmıyor, İstanbul'da ihalesiz işler veriliyor. İzmir'de yapılan yatırımlar engelleniyor. Kocaoğlu ile birebir çalışacağım. Büyükşehir Başkanımızdır, 4 senesi vardır, onunla güzel işler yapacağımıza inanıyorum'' dedi.

Bulgun, sonuçlar açıklandıktan sonra da teşekkür konuşması yaparak, çalışmalarına destek istedi.

İl yönetim Kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:

Hüseyin Akpınar, Çetin Altındağ, Münip Altop, Şentürk Apaydın, Sedef Ark, Tülay Bayır, Aslı Çam Kılık, Hüseyin Çamaşırcı, Hüseyin Çetin, Figen Erol, Şeyhmuz Gezici, Bircan Gül, Necdet Işık, Ali Rıza Kaya, Volkan Koçanalı, Erdem Kolağası, Rıfat Özer, Mustafa Tosunlar, Figen Ülgen ve Müjdat Ünsalan.