BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.504,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

'7 Tepenin 7 Mimarı' sergisi açıldı

'7 Tepenin 7 Mimarı' sergisi Brüksel'deki İstanbul Center'da açıldı.

Abone ol

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından desteklenen ve Türkiye'nin önemli mimarlarını bir araya getiren ‘7 Tepenin 7 Mimarı' sergisi önceki gün Brüksel'deki İstanbul Center'da açıldı.

Açılış Paneline, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet, İstanbul 2010 Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt, Brüksel Büyükelçisi Nazif Murat Ersavcı, eserleri sergilenen mimar ve sanatçılar ile sanatseverler katıldı. Açılışa, başka bir toplantı için Bürüksel'de bulunan ve Dış İşleri eski Bakanı Yaşar Yakış'ın da aralarında bulunduğu bir grup milletvekili de katıldı.

Daha önce Torino, Berlin ve Cakarta'da açılan ve çizim, video art ile fotoğraflardan oluşan sergide Emre Arolat, Can Çinici, Mehmet Kütükçüoğlu & Ertuğ Uçar, Şevki Pekin, Nevzat Sayın, Melkan Gürsel & Murat Tabanlıoğlu ile Han Tümertekin'in işleri yer alıyor.

Açılış öncesinde, sergiye katılan mimarların yanı sıra Brüksel merkezli mimari proje geliştirme şirketi Vizzion Europe Başkanı Şefik Birkiye, BBA Belçika Yapı Ödülleri Başkanı ve AIAB Mimarlık Enstitüleri Kurucu Başkanı Jan Bruggemans ile Uluslararası Kent Plancıları Derneği eski başkanı Prof. Pierre Laconte'ın katılımıyla bir söyleşi gerçekleştirildi.

'Türkiye Mimarlığı Şimdi' projesi kapsamında düzenlenen, küratörlüğünü Dünya Mimarlık Topluluğu'nun üstlendiği sergi, İstanbul'un çağdaş yüzünü Avrupa'ya tanıtmayı hedefliyor. Sergi 21 Mart'a kadar sürecek.