BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,10
ALTIN 2.503,82
HABER /  POLİTİKA

Kayıp çocukların sorumlusu hükümet

Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener Balyoz darbe planı tartışmalarına değindi.

Abone ol

Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener, ülkedeki her kurumun yetki ve sorumluluklarının anayasa ve yasalarda belirlendiğini hatırlatarak, hiç kimsenin kendi yetkilerini aşamayacağını ve kendisine yetki yükleyemeyeceğini söyledi.

Şener, partisinin Adana'nın merkez Yüreğir ilçesindeki ilçe binasının açılışında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Şener, Balyoz darbe planına yönelik bir soru üzerine, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğuna işaret etti. Askerin, emniyetin, siyaset ve yargının kendilerine verilen görev ve sorumlulukları kullanabileceklerine dikkat çeken Şener, Balyoz operasyonuna yönelik planla ilgili yapılanları da yakından izlediklerini kaydetti.

Neyin doğru veya yanlış olduğuna yargının karar vereceğini dile getiren Şener, "Bu ülkedeki tüm kurumlar, anayasanın ve yasaların kendine verdikleri yetkileri kullanacaklardır. Hiç kimse kendi yetki sınırlarını aşamaz. Anayasa ve yasalarda olmadığı halde kendisine yetki yükleyemez, yoksa anayasal düzen yok olur. Hukuk devleti tahrip olur. Bu Balyoz operasyonu sebebiyle de devam eden süreci izliyoruz. Savcılar, hakimler görevdedir, iddialar ortadadır. Neyin doğru neyin yanlış olduğu, tüm bu süreçlerin nasıl bir gelişmenin sonucu ortaya çıktığı bu yargılama sürecinde belli olacaktır." dedi.

Partisinin sivil siyasetten, demokrasi ve hukuk devletinden yana olduğunu anlatan Şener, şöyle devam etti: "Askeri müdahalelere karşıyız, çetelere, mafyaya karşıyız, faili mechul cinayetlere karşıyız. Her şeyin hukuk zemininde yürümesi gerektiğine inanıyoruz. Ama süreçleri yönetenlerin yasal ve anayasal süreçleri aşması diye birşey söz konusu ise bu da zamanla ortaya çıkacak bir durumdur. Yanlış yapan herkes bu süreçlerde zarar görür. Yargı da güvenlik birimleri de siyaset de lütfen kendi konumuna göre hareket etmelidir. Bu olayların içerisine iktidar ve muhalefet yargıdan daha fazla giriyor. Bu siyasetin işi değil ki."

Şener, parti otobüsünden vatandaşlara yaptığı konuşmada ise şimdiki meclisin ülkenin hiçbir derdini çözemeyeceğini ileri sürdü. Bugünkü siyasi anlayışın kavgayı, kini, nefreti ve ayrışmayı derinleştirdiğini savunan Şener, "Biz sevgi, dostluk, kardeşlik, dayanışma ve bir ve beraber olmayı istiyoruz. Hükümet olmak demek sorun çözmek demektir, kavga etmek demek değildir. Eğer kavga ediyorsanız, kini, nefreti derinleştiriyorsanız bu ülkeye kötülük yapıyorsunuz. Bu ülkenin kavgaya değil birliği, beraberliği, dirliği sağlayacak siyasetçilere ihtiyacı var." ifadelerini kullandı.

Partisinin en kapsamlı kültür ve çevre projesini başlatacağını ifade eden Şener, AK Parti'nin ülkenin milli değerleri, milli hasletlerini tahrip ettiğini savundu. Şener, "Hırsızlıklar, soygunlar, şiddet, uyuşturucu ve böbreğini satan köylüler, bu iktidar döneminde ortaya çıkmıştır. Türkiye'de bir yıl içinde bin 661 çocuk kaybolmuştur. Bunun sorumlusu, vebali mevcut hükümettir." diye konuştu.