BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,98
ALTIN 2.506,98
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çevre için pedal çevirecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal,çevre dostu bisikletçiyi kabul etti.

Abone ol

Deniz kirliliğine dikkat çekmek için organize ettiği bisiklet turuna 1 Şubat’ta İstanbul’dan başlayan Bulgar bisikletçi Vyacheslav Stoyanov, Antalya’ya ulaştı. Tekirova’da Antalyalı Bisikletliler Derneği üyeleri tarafından karşılanan Stoyanov, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekter Yardımcısı Cemal Öcal’ı ziyaret etti. Antalya’nın çok güzel bir kent olduğunu ifade eden Bulgar bisikletçi Stoyanov, “Gelişmiş Avrupa şehirlerindeki gibi Antalya’da mutlaka bir bisiklet yolu olmalı” dedi.

10 AY PEDAL ÇEVİRECEK

Türkiye, Suriye, Lübnan, Tunus ve Ürdün gibi Akdeniz’e kıyısı olan ülkeleri kapsayacak bisiklet turunun amacı hakkında Öcal’a bilgi veren Stoyanov, “Denizler günden güne kirleniyor. Gelecek nesiller için ülkelerin acil önlem alması gerekiyor. Buna dikkat çekmek için başlattığım 23 bin kilometrelik bisiklet turu yaklaşık 10 ay sürecek” diye konuştu.

ÖCAL DA KUTLADI

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal da çevre dostu bisikletçiye başarılar diledi. Stoyanov’un girişimini desteklediğini belirten Öcal, “Gelecek nesiller için çok duyarlı bir mücadele veriyor. Başarıya ulaşacağını umuyor, kendisini kutluyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak çevreci projelerimizle üzerimize düşeni yapıyoruz” dedi. Öcal, çevreci konuğuna Büyükşehir Belediyesi’nin bisiklet yolu projesi hakkında bilgi verdi.