BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,97
ALTIN 2.509,17
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Belediye kursları ilgi görüyor

Köseköy Kurs Merkezi Şiş Örücülüğü kursiyerleri günlerinin en verimli saatlerini KO-MEK kurslarında geçiriyor.

Abone ol

2 gün 2 ayrı grupta 39 kursiyerin katıldığı şiş örücülüğü kursuna genç yaşlı kursiyer bir arada katılıyor. Kurslara katılan birçok kişi sıkıntılarını unutarak, adeta tedavi gördüklerini söylüyor.

KURSLAR İLAÇ GİBİ GELİYOR

KO-MEK kurslarına katılmadan önce rutin faaliyetler içinde olan birçok ev hanımı, kurslar sayesinde kendilerine zaman ayırmanın keyfini yaşamaya başlamış. Bu kursiyerlerden biri de Seyhan Yalnız. Evde olduğu için sürekli ev işi yaptığını ya da televizyon seyrettiğini söyleyen Seyhan Hanım, bu rutin düzenden çok sıkıldığını kaydetti. “Hayatımın böyle yararsız bir şekilde devam etmesi beni üzüyordu. KO-MEK bu açıdan bana ilaç gibi geldi” diyen Seyhan Yıldız, kurslar sayesinde aynı zamanda üretime katılmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
KO-MEK kurslarına katılmadan önce rutin faaliyetler içinde olan birçok ev hanımı, kurslar sayesinde kendilerine zaman ayırmanın keyfini yaşamaya başlamış.

AİLE BÜTÇESİNE KATKI SAĞLIYOR

Öte yandan örgü kurslarına katılan kursiyerler üretirken bir yandan da ev ekonomisine katkı sunduklarını ifade etti. Bu kursa katılan Gülşen Pehlivan 10–12 liraya aldıkları malzemelerle şal örüp süsleyerek, 55–60 liraya sattıklarını belirtti. Böylece aile bütçelerine katkıda bulunduklarını söyleyen Pehlivan, “Bütçemizi zorlamadan kendimiz, eşimiz, çocuklarımız için değişik modeller ve ürünler örüyor ve farklı tekniklerle süslüyoruz. Kimsede olmayan, kendi üretimimiz olan şeyleri üzerimizde taşıyor, kimi zaman da satabiliyoruz. Bu durum eşlerimizi de memnun ediyor. Usta öğreticimiz Güler Akansu sayesinde tüm maharetlerimizi sergiliyoruz. Komşularımız, yakınlarımız bize gıpta ile bakıyor. Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na bize bu fırsatı sunduğu için teşekkür ediyoruz” dedi.

143 BİN MEZUN VERDİ

Faaliyete başladığı 2005 yılından bu yana on binlerce kişiye meslek kazandırarak halkın eğitim lokomotifi görevini gören KO-MEK, 4 yılda 143 bin 667 kursiyer yetiştirdi. Ebru sanatından yüzme kurslarına, Bulgarca’dan takı tasarımına toplam 53 branşta eğitim veren KO-MEK, geniş eğitim yelpazesiyle Kocaelilerin yanında oldu.

KENT GENELİNDE

35 kurs merkezi ile KO-MEK, Kartepe’den Derince’ye, Karamürsel’den Çayırova’ya Kocaeli’nin tüm ilçelerine yayılan geniş bir eğitim ağını oluşturuyor. Kocaeli’nde ikamet etmekte olan vatandaşlara bilgi, beceri ve nitelik kazandırmayı amaçlayan KO-MEK, ev ekonomilerine katkı sağlayamaya yönelik faaliyetler de yürütüyor.