BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

İYİ Parti'de sert kavga! Oktay Vural 'Sen kimsin' diye sordu, İbrahim Özkan öyle bir cevap verdi ki...

İYİ Parti'den istifa eden İBB Başkanvekili İbrahim Özkan ile İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural birbirine girdi. Oktay Vural, "Sen kimsin de arka kapı diplomasisi yürüttün" diye sorunca İbrahim Özkan çok ağır ifadelerle cevap verdi: Daha dün partiye gelmişsiniz. Ne maksatla geldiğiniz belli değil.."

Abone ol

İYİ Parti'de İstanbul krizi İbrahim Özkan ile 5 İBB Meclis Üyesi'nin istifasıyla sona erdi. Ancak sosyal medyada İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural ile İbrahim Özkan birbirine girdi. "Oktay Vural, "Hangi yetki ile CHP ile arka kapı diplomasisi yaptın" diye sordu. İbrahim Özkan, "Bugüne kadar bu süreçleri Sayın Genel Başkanla ben yürüttüm. Daha dün partiye gelmişsiniz. Ne maksatla geldiğiniz belli değil" deyip saydırdı. İşte sosyal medyadaki o kavga...

İBB Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ettikten bir gün sonra 7 İYİ Partili üyenin oyuyla yeniden grup başkanvekili seçilen İbrahim Özkan, "CHP ile arka kapı diplomasisi yapıyorduk. İstanbul'da kazanılacak yerde 3 ilçe belediyesi, 25 büyükşehir belediye meclis üyesi ve CHP'li ilçe belediyelerinde birer başkan yardımcılığı verilmesi konusunda temaslarımız sürüyordu. Buğra Kavuncu bana 'Beşiktaş'ı bile verseler işbirliği yapmayacağız' dedi." açıklaması yaptı. 

İbrahim Özkan'ın bu açıklamalarını alıntılayan İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktaş Vural, "CHP ile arka kapı pazarlığı yapılmış! Hangi sıfat ve yetkiyle? Parti tüzel kişiliğinin kararı nerede? Kimle yaptın pazarlığı? Bir de bunu çıkıp anlatabiliyor? Diğeri de partisinin kurumsal iradesi olmadan makam dağıtıyor! Kim bu? Partinden yetki aldın mı? Sanki babalarının malı gibi! İşte siyasetin şahsileşmesinin sonuçları…" deyip şöyle devam etti:

Al gülüm ver gülüm şahıs siyaseti

"Adamcı zihniyet. Kurumların iradesi yok. Devlet benim zihniyetinden farkı ne? Al gülüm ver gülüm şahıs siyaseti… Etik yok, parti iradesi yok. Siyasetin hukuku, etiği, ilkesi olmaz mı? Yetkililer ön kapıdan girip işbirliği yapabilir miyiz derken, arka kapıda bağzı muhteremler pazarlık yapmış! Hangi etiğe, hukuğa, ilkeye sığar bu tezgah altı pazarlık ve ifşası? Sonra da makam mevki dağıtanlara Truva atı rolü veriliyor!"

Mecbur ve mahkum olmadan hür ve...

"Partinin hükmi şahsiyetine saldırılıyor! Ona oy veren seçmen iradesi çarpıtılmak isteniyor! Bu bir kumpas. Bunun millete, demokrasiye hiçbir faydası olamaz. İYİ Parti olarak tek amacımız kurumsal değer ve ilkelerimize dayalı olarak başkalaşmadan kendi kadrolarımıza milletimize hizmet için demokratik bir alternatif olmak. Baskı olmadan, korkutmadan, tehdit etmeden, parmak sallamadan, buyurgan olmadan, mecbur ve mahkum olmadan Hür ve müstakil!"

İYİ Parti'ye maksatla geldiğiniz belli değil

İbrahim Özkan'ın bu paylaşıma tepkisi çok sert oldu: "Sayın Oktay Vural,
arka kapı diplomasisinde yetki olmaz insiyatif olur. Konuşmamda da belirtiyorum. Bugüne kadar bu süreçleri Sayın Genel Başkanla ben yürüttüm. Daha dün partiye gelmişsiniz. Ne maksatla geldiğiniz belli değil.."

Bana söz söyleyecek en son kişisiniz

"Daha genel başkan yardımcılığını garanti etmeden profil bilgilerinizde İYİ partiyi yazamamış, makam beklemişsiniz. Daha sonra İYİ parti bilgilerini yazıp twit atmaya başlamışsınız. Partinin kuruluşundan bu yana emeği olan bana söz söyleyecek bu partide ki en son kişisiniz."