BIST 9.072
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.325,68
HABER /  DÜNYA

İsveç'te şortlu kadınI 'yeterince giyinmemişsin' diyerek otobüsten indirdiler

İSVEÇ'in, Malmö kentinde genç kadının otobüs şoförü tarafından 'çok az giyinmiş' olduğu gerekçesiyle azarlanarak otobüsten indirilmesi tepkiye neden oldu.

Abone ol

Medyaya konuşan 19 yaşındaki Amanda Hansson, Malmö'de termometrenin 27 dereceyi gösterdiği bir gün askılı bluz ve şort giymiş halde otobüse bindiğini, herkesle birlikte oturacak yer ararken sadece kendisinin sürücü tarafından öne çağrıldığını anlattı.

"Çok az kıyafet giymişsin"

Sürücünün "Çok az kıyafet giymişsin, örtünmen lazım" dediğini aktaran Hansson, "Ne türden bir cinsiyetçi saçmalık yapmaya çalışıyorsun" karşılığını verdiğini belirtti. 

'Örtünmen lazım' ısrarı

Genç kadın, buna rağmen "Örtünmen lazım" diye ısrar eden sürücünün, üzerindekilerin İsveç'in güney bölgesinde toplu taşıma otoritesi ve işletmecisi Skanetrafiken'in giyim kuşam kurallarına uymadığını söylediğini kaydetti. Hansson, medyaya demecinde, "Bir otobüs şoförü bir kadının giyinişinin uygunsuz olduğuna karar verme hakkını nereden alıyor" diye sordu.

Şirket özür dilemek zorunda kaldı

Genç kadının otobüste başına gelenler Twitter ve Facebook'ta binlerce paylaşım ve yorum getirirken medyada da manşetlere oturdu.  Tepkiler üzerine Skanetrafiken toplu taşıma işletmesi Hansson'dan özür diledi.

"Nasıl giyinmeleri gerektiğini dayatan bir politikamız yok"

Olayla ilgili "Bir şeyler yanlış gitmiş" diyen Skanetrafiken'in trafik direktörü Linus Erixon, 'giyim kuşam kurallarına uygunsuzluk' diye bir durum olduğunu yalanladı. "Elbette askılı bluz-şort giyen insanlar otobüs ve trenlerimizde memnuniyetle karşılanıyor" diye devam eden Erixon, yolculara nasıl giyinmeleri gerektiğini dayatan bir politikalarının olmadığının altını çizdi.

"Sürücünün dini-siyasi saiki yok"

"Herkese eşit ve saygı çerçevesinde muamele edilmeli" diye konuşan Erixon, "Sürücünün dini ve siyasi bir saikle hareket etmediğini teyit edebilirim" vurgusunu yaptı.

Görevden alındı 

Şirketin Amanda Hansson'dan resmen özür dilemenin yanısıra sürücünün görevini geçici olarak askıya aldığı da açıklandı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Optimar'dan çok konuşulacak anket sonuçları! Öyle gerçekler ortaya çıktı ki...
Foto Galeri Optimar'dan çok konuşulacak anket sonuçları! Öyle gerçekler ortaya çıktı ki... Galeriye Gözat