BIST 10.070
DOLAR 32,26
EURO 34,83
ALTIN 2.434,69
HABER /  GÜNCEL

İsveç Türkçe web sayfasını kapatıyor

İsveç, 15 Ocak'ta sürekli kapatılmasından sonra, radyo bünyesinde medya ve kültür ağırlıklı haberlerin duyurulduğu ‘Türkçe web sayfası’ yayınlarına da son veriyor.

Abone ol

İsveç Radyosu Türkçe Yayınlar Servisi'nin 15 Ocak'ta sürekli kapatılmasından sonra, radyo bünyesinde medya ve kültür ağırlıklı haberlerin duyurulduğu ‘Türkçe web sayfası’ yayınlarına da son veriyor.

İsveç Radyosu ‘Türkçe web sayfası’nda, Yabancı Diller Bölüm Şefi Anne Sseruwagi imzasıyla yapılan açıklamada, ‘Türkçe web sayfası’nın artık güncelleştirilmeyeceği ve bir kaç hafta içinde de kapatılacağı bildirildi. İsveç Radyosu'nun kaynakları sınırlı olduğu için ‘Türkçe web sayfası’nın kapatılacağını belirten Anne Sseruwagi, “İsveç Radyosu Türkçe Yayınları 15 Ocak 2006 tarihi'nde kaldırıldı. Aynı şekilde web sayfası da bundan sonra güncellenmeyecek, ancak bir kaç hafta bu haliye kalacak. Kaynakları sınırlı olan İsveç radyosu, yayınlanacak diller konunusunda zor bir seçim yapmak zorunda kaldı.'' dedi. Kendi anadilinde yayına gereksinimi olan çok sayıda farklı dil grubunun olduğunu ifade eden Sseruwagi, açıklamasında şunları söyledi:

“2006 yılında İsveç'te çok yeni olan gruplar ile kültürleri ve dilleri İsveç'ten çok farklı olan ülkelerden gelen mültecilerin dillerinde yayın yapmaya öncelik veriyoruz. Bizim görevimiz onları, güncel olaylar ile İsveç'in toplumsal yapısı konusunda bilgilendirip, İsveç'ten haberler vermek, böylelikle yeni ülkelerinde yaşamlarını kolaylaştırmaktır. İsveç'teki Türkler'in çoğunluğu burada uzun süredir yaşamakta olup, topluma görece uyum sağlamıştır. Yıllar boyunca İsveç Radyosu'nun Türkçe Yayınları'nı dinleyen sizlere teşekkür ediyoruz.''

Haber: Ali Haydar Nergis
Kaynak: