BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.427,35
HABER /  GÜNCEL

Baykal'dan Erdoğan'a: Sen kimsin?

Maliye Bakanı Kemal Unkıtan hakkında savcıları göreve çağıran CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanlığı ile ilgili tartışmada Erdoğan'a yüklendi: Sen kimsin?

Abone ol

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın son günlerde CHP ve Deniz Baykal'ın mal varlığı hakkındaki iddiaları CHP Lideri'ni kızdırdı. CNTTÜRK'te Nur Batur, Murat Yetkin ve Fikret Bila'nın sunduğu 'Ankara Kulisi' programında konuşan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Unakıtan için, "Ortalık yerde benim hakkında CHP hakkında rakam telaffuz ediyor. Bu sorumsuzluk, bu ciddiyetsizlik. Bunu kabul etmek mümkün değil. Savcıların çok ciddi araştırma yapması gerekiyor." diye konuştu.

BİR BAKANA YAKIŞMAZ

Unakıtan'ın Üsküdar'da villalarına ilişkin olarak, "Bunun hukuk ve adale anlayışıyla bağdaşır bir tarafı var mı? Bir Maliye Bakanı bunu yapabilir mi?" diye soran Baykal, "Hükümetle Maliye Bakanı arasında köklü bir farklılık var mıdır, bunu bilemiyorum." dedi.

Devlet Bakanı Abdüllatif Şener'in Galataport'taki tavrını olumlu bulunan CHP Lideri Baykal, "Hükümette Sayın Şener gibi ciddi insanlar da var." değerlendirmesini yaptı.

ERDOĞAN'A: SEN KİMSİN?

Fikret Bila'nın Cumhurbaşkanı tartışmalarında 'Sayın Erdoğan diyor ki, Cumhurbaşkanı'nı ben seçerim Baykal da kabul eder' sözünü hatırlatması karşısında Baykal'ın yanıtı sert oldu: Sayın Erdoğan böyle söylerse, ben de ona 'sen kimsin?' diye sorarım. Cumhurbaşkanı'nı sen değil; milletin meclisi seçer...

100 MİLYAR LİRAM VAR

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CNN TÜRK'te yayınlanan Ankara Kulisi programında mal varlığı tartışmalarına değinerek, bir bakanın bir siyasi partinin veya kişinin banka hesabını açıklamasının suç olduğunu söyledi. Baykal, sahip olduğu nakit para miktarını da açıkladı ve, "üç aylık emekli maaşım dışında bankada 100 milyar lira param var" dedi.