BIST 10.159
DOLAR 32,23
EURO 35,15
ALTIN 2.479,77
HABER /  GÜNCEL

Perinçek İran'a toz kondurmuyor

İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, bir zamanlar her türlü faili meçhulün sorumlusu olarak gösterilen İran'a artık toz kondurmuyor.

Abone ol

Perinçek'in İran hakkındaki görüşleri katıldığı panelde tartışmaya yol açtı. “Atatürk devrimlerini koruyabilmek için İran'a ihtiyacımız var. İran düşmanıysanız Atatürkçü olamazsınız.” diyen Perinçek, katılımcıların “Bugüne kadar boşuna mı ‘Mollalar İran'a diye bağırdık.” tepkisiyle karşılaştı. Mumcu Suikasti ile ilgili bir panelde konuşan ve bugüne kadar kardesi Uğur Mumcu'nun Özel Harp Dairesi tarafından öldürüldüğünü ima eden Avukat Ceyhan Mumcu ise bu defa faili meçhul’lerle bu teşkilatın ilgisinin olmadığını savundu. Mumcu, cinayetin dış güçlerin işi olduğunu söyledi.

İP Lideri Perinçek, Beşiktaş Elif Düğün Salonu'nda “Uğur Mumcu'yu Anma Paneli”nde konuştu. Perinçek, Atatürk devrimlerini yaşatmak için İran ve Suriye ile işbirliği yapılması gerektiğini kaydetti. Türkiye'nin bağımsızlığını koruması için İran'a mecbur olduğunu savunan Perinçek, “İran'a vuran Türkiye'ye vurur.” dedi. Türkiye'nin ABD ve Avrupa Birliği'nin baskısı altında kaldığını dile getiren Perinçek, çıkış yolunun İran ve Suriye ile işbirliğinden geçtiğini savundu. Türkiye'nin İran'a mecbur olduğunu söyleyen Perinçek, Cumhuriyet gazetesinin yayınlarına da tepki gösterdi.

İlhan Selçuk'un İran karşıtı tavır almasını eleştiren Perinçek, ‘Atatürk devrimlerine inanan birinin İran düşmanlığı yapamayacağını’ ileri sürdü. İran'ı Türkiye ile karşılaştıran İşçi Partisi Genel Başkanı, İranlı kadınların Türk kadınlarından daha iyi durumda olduğunu ve Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ertuğrul Kazancı'nın bile bu durumu doğruladığını vurguladı. Milliyetçi Hareket Partisi'ne de eleştiri oklarını yönelten Perinçek, ülkücülerin efsanevi lideri Alparslan Türkeş ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ABD'nin tetikçisi olmakla suçladı. “İran düşmanıysan Atatürkçü olamazsın” diyen Perinçek, bazı televizyon kanallarını da eleştirdi. Kanaltürk'te yayınlanan bir programa değinen Perinçek, programı yöneten gazetecinin Türkiye'de işlenen her cinayeti İran'ın üzerine yıktığını, yorumcu Orgeneral Kemal Yavuz'un da onayladığını kaydetti. Bir izleyicinin “Uğur Mumcu katledildiği zaman İran Konsolosluğu önünde 'Mollalar dışarı' diyorduk. Şimdi ne değişti?” şeklindeki sorusu üzerine Perinçek, İşçi Partisi'nin o zaman da İran'ı suçlamadığını, işin arkasında ABD’nin olduğunu anlattığını ifade etti.

Haber: Çağrı Çobanoğlu
Kaynak: