BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,77
ALTIN 2.433,54
HABER /  GÜNCEL

TV reklamından dolandırıcılık planı!

Reklamlarda gösterilen bir bankanın cep telefonuyla kredi çekme reklamı, üniversite mezun eki bir bankacı tarafından akılalmaz yöntemle dolandırıcılıkta kullanıldı.

Abone ol

Başkasının adına telefonla talep ettiği kredi başvurusunu onaylatan 35 yaşındaki Cüneyt Akman, 41 bin 500 YTL'lik krediyi almaya gittiğinde bankacının soruları üzerine şüphe çekince yakalandı.

Gazi Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu olan ve 1 bankada 2 yıl çalıştıktan sonra ayrılan Cüneyt Akman, ekranlarda yayınlanan bir bankanın cep telefonuyla kredi onaylanan reklamından esinlenerek dolandırıcılık planı hazırladı. Akman, özel bir şirkette muhasebecilik yapan 28 yaşındaki Mustafa Barış Oruç'un yolda düşürdüğü nüfus cüzdanını buldu. Oruç'un kimlik bilgileriyle bankadan cep telefonuyla otomobil kredisi isteyen Akman'ın başvurusu onaylandı. Kredi çekebilmek için Oruç'un kimliğine ihtiyaç duyan Akman, elindeki kimlik bilgileriyle Serik İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne giderek, buradan nüfus cüzdanı çıkartmak istedi. Fotoğrafını veren ve kimliğinin kaybolduğunu söyleyen Akman, nüfus memurunun kaç kardeşi olduğunu sorması üzerine kaçarak binadan uzaklaştı. Oruç adına üzerinde kendi fotoğrafının olduğu nüfus cüzdanı çıkartamayan Akman, bu kez şansını banka şubesinden denemek istedi.

Bankanın Akdeniz Bulvarı üzerindeki şubesinde Mustafa Barış Oruç hesabına yatan 41 bin 500 YTL'lik otomobil kredisini çekmeye giden Akman, müşteri temsilcisine kendisini Oruç olarak tanıttı. Müşteri temsilcisinin ailesiyle ilgili soruları üzerine şaşıran Akman, acil bir işinin çıktığını ve krediyi çekmek için yeniden geleceğini söyleyerek bankadan ayrıldı. Akman'ın durumundan şüphelenen banka görevlisinin durumu bildirmesi üzerine Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri araştırma başlattı. Akman'ın kefil olarak Elmalı Mahallesi'ndeki bir şirketi gösterdiğini ve kendisini buranın ortağı olarak bildirdiğini öğrenen polis, işyeri ortakları Cemal Pilgir ve Ufuk İrfan Hizarcı ile görüştü. Akman'ı tanıdığını söyleyen ortaklardan Hizarcı, bir süre önce otomobil kredisi alacağını ve kendisinden kefil olmasını istediğini söyledi. Hizarcı, “Bir bankadan kredi alacaktı. Ben de kefil olmayı kabul ettim. Evraklarda adını Mustafa Barış Oruç yazdığını görünce kefil olmaktan vazgeçtim. Dolandırıcılık yapacağını anlamıştım'' dedi.

Polisin isteği üzerine Akman'ı arayan Hizarcı, kefillik teklifini kabul ettiğini belirterek, işyerine davet etti. Şirkete gelen Cüneyt Akman'ı yakalayan polis, üzerinde çok sayıda sahte ikamet belgesi, başka isimlere düzenlenmiş kimlik fotokopileri bulundu.

Cüneyt Akman'ın dolandırıcılık ve askerlikte eksik hizmet suçlarından arandığı belirlendi. Daha önce de 5 ayrı dolandırıcılıktan poliste kaydı bulunan Akman, tutuklanma istemiyle adliyeye sevk edildi.

Haber: Soner Kocaer
Kaynak: www.milliyet.com.tr  

ani