BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

İstinaf mahkemesi Atatürk'e hakaret cezasını bozdu!

Son dakika... Atatürk'e hakaret suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırılan Hasan Akar'ın cezası İstanbul Bölge İstinaf Mahkemesi tarafından bozuldu. Üst mahkeme Akar'ı da tahliye etti...

Abone ol

Atatürk'e hakaret suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırılan Hasan Akar'ın cezası İstanbul Bölge İstinaf Mahkemesi tarafından bozuldu. İstinaf mahkemesi, Hasan Akar'ı da tahliye etti...

18. Ceza Dairesi bozma kararına en net gerekçe olarak videonun çekildiği tarihin belli olmamasını, sanık Akar'ın "O konuşmayı 2004 yılında Almanya'da yaptım" beyanından başka kanıt olmamasını gösterdi.

2004 YILINDA KONUŞTU İSE DAVA DÜŞÜRÜLMELİ

Yeterli araştırma yapılmadan hüküm verildiğini belirten İstinaf Mahkemesi, "Videonun 2004 yılında çekildiğinin tespiti halinde ise her iki suç yönünden olağan ve olağan üstü zaman aşımı süresinin dolduğu nazara alınarak sanık hakkında düşme kararı verilmesi gerektiği belirtildi. 

BUGÜNE KADAR NE OLMUŞTU?

Hasan Akar, internete düşen ve olay olan video konuşmasında Atatürk hakkında "1938'de geberen p.ç" ifadelerini kullanırken "Annesi resmi kayıtlara göre genelevde çalışıyordu" demişti.

"Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Hasan Akar, 43 gün firari gezdikten sonra teslim olmuş ve tutuklanmıştı. 

Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi, Hasan Akar'ı "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret ile halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlarından 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırmıştı.

Hasan Akar’ın Atatürk’e p.ç dediği olay videosu

Hasan Akar böyle kıvırdı