BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İstiklal Caddesi’nde “Kan” yürüyüşü

14 Hazıran 'Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü' İstiklal caddesi'nde yapılan 'orkestral yürüyüşle' kutlandı.

Abone ol

Her yıl 14 haziran’da kutlanan “Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü” bu yıl İstiklal caddesi boyunca gerçekleştirilen “orkestral yürüyüşle” kutlandı.

Büyükşehir Belediyesi Orkestrasının öncülüğünde gerçekleşen yürüyüşe; Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ve Kan Hizmetlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dç.DR. Kaan Kırali’nin yanı sıra 150ye yakın bağışçı katıldı.

İstiklal caddesi boyunca süren yürüyüşte Kızılaycılar vatandaşlara karanfil dağıtırken, kan ve kan bağışının önemini anlatan çeşitli broşürler marifetiyle de bilgilendirme ve özendirme çalışması yapıldı.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Taksim Meydanında biten yürüyüş sonrası yaptığı kısa açıklamada, kan bağışçılarına insanlık adına teşekkür etti.

Dç Kaan Kırali ise, Türk halkının sahip olduğu merhamet ve acıma hissiyle orantılı kan bağışlaması halinde Türkiye’de kan sıkıntısının çekilmeyeceğini ve Kızılay olarak halkı kan bağışının önemi hakkında bilinçlendirmeye çalıştıklarını ve çok olumlu tepkiler aldıklarını söyledi.

Yürüyüş sonrası Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törenle, düzenli kan bağışçılarına birer plaket verildi.