BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakırda durakta patlama

Diyarbakır'da askeri servisin kalkış noktasına yakın durakta bomba patladı.

Abone ol

Diyarbakır'ın Ofis semtindeki minibüs durağında meydana gelen patlamada, yaralananların sayısının 6 olduğu belirlendi. Yaralı vatandaşlardan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır'ın en işlek yerlerinden biri olan Ofis
Semti Gevran Caddesi'ndeki patlama, minibüs durağındaki bir bisikletin selesine konulan patlayıcı nedeniyle meydana geldi.

PATLAYICI BORU TİPİ

Diyarbakır'ın en işlek yerlerinden biri olan Gevran Caddesi'ndeki patlamaya yol açan patlayıcının cinsi belirlendi.
    
Yetkililer, patlayıcının boru tipi ve zaman ayarlı olduğunu belirterek, ''Patlayıcı gazetelerin içine yerleştirildikten sonra bir bisiklet selesine konularak patlatılmış'' dediler.
    
YARALI SAYISI 6'YA ÇIKTI

Askeri araçların da zaman zaman personellerini indirip bindirdiği minibüs
durağındaki patlamada, yaralananların sayısı 6'ya çıktı. Yaralananlardan birinin astsubay, birinin üniversite öğrencisi, birinin Yenişehir Belediyesi çalışanı, 3'ünün esnaf olduğu belirtildi.Yaralı vatandaşlardan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

YARALILARIN KİMLİKLERİ

Yaralananların Şaban İlkören, Servet Şengül, Sadun Çiftçi, Metin Çınar, Mesut Karadoğan ve Birsen Kalaylı olduğu belirlendi.
    
Diyarbakır Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralılardan durumu ağır olan Şaban İlkören ile Servet Şengül, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk edildi.

Diyarbakır'daki patlamada yaralananların kimlikleri belirlendi. Patlamanın olduğu cadde, temizlendikten sonra trafiğe açıldı.