BIST 10.471
DOLAR 32,76
EURO 35,01
ALTIN 2.441,98
HABER /  GÜNCEL

Hedef adam konuştu

Danıştay saldırıyla gündeme gelmişti. Yine bir olay yine onun adı geçti.

Abone ol

Ümraniye'de bir eve yapılan baskında ele geçirilen 28 el bombasının emekli astsubay Oktay Yıldırım'a ait olduğu ve bu kişinin emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin'le ilişkili olduğu ileri sürülmüştü. Tekin, "Kendisini tanıyorum, bu olayın da komplo olduğu ortaya çıkacaktır. Danıştay olayının rövanşı alınmak isteniyor" dedi.

Oktay Yıldırım'la ilgili iddiaların daha önce Danıştay baskını, Atabeyler Operasyonu, Küre Operasyonu gibi tek merkezden ve yanlı olarak basına sızdırıldığını öne süren Yıldırım'ın meslektaşları olayda çok sayıda soru işareti bulunduğunu ifade ettiler.

Oktay Yıldırım'ın Özel Harp'çi olduğu belirtilmesine rağmen, Yıldırım'ın piyade komanda Astsubay'ı olduğu, paraşüt atlayışında diz kapağında oluşan sakatlık nedeniyle malülen emekli edildiği öğrenildi. Son dönemlerde sıkça televizyonlara çıkan ve hükümetin uygulamalarını eleştiren Oktay Yıldırım'ın internet sitelerine de aynı içerikte yazılar gönderdiği bildirildi.

Tekin, Yıldırım ve Karadağ ile göründüğü fotoğrafı da anlattı. Şile'de orman köylülerinin verdiği bir yemeğe katıldıklarını belirten Tekin, "Yemek sanırım 2003'teydi. Sohbet ettik. Fikri Karadağ ile de 3 yıldır görüşmüyoruz" dedi. Bu arada 1.5 yıl önce Kuvayı Milliyeciler arasında Kemal Kerinçsiz grubu ile Yıldırım arasındaki ayrılığın giderilmesi için yapılan bir toplantıda kavga çıktığı öğrenildi. Hukukçular Birliği'ndeki toplantıda Yıldırım'ın, Kerinçsiz'in çaycısının attığı kül tablası nedeniyle başından yaralandığıbelir tildi.