BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,04
ALTIN 2.446,27
HABER /  POLİTİKA

Kutandan müthiş iddialar

SP lideri Kutan, PKK'nın elindeki silahlarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, terör örgütü PKK'nın elinde gelişmiş silahların bulunduğunu belirterek, ''Kim veriyor bu silahları onlara? Amerika veriyor. Hedef Türkiye'yi parçalamak'' dedi.

Kutan, Saadet Partisi Malatya Milletvekili adaylarının basına tanıtılması sırasında, her gün mutlaka bir ya da birkaç şehit cenazesinin olduğunu söyledi.

Kutan, şöyle devam etti: ''PKK terörünün arkasında emperyalist güçler var. Amerika var, İngiltere var, İsrail var, Avrupa Birliği ülkeleri var. Bunlar onların kuklası. Genelkurmay Başkanı isim vermeden dedi ki, 'Bunların arkasında emperyalist güçler var, artık hangisi, isimleri siz bilirsiniz' dedi. Edip Başer Paşa açıkça söyledi, 'PKK terörünün arkasında Amerika var' diye.''

Terör örgütü PKK'nın elinde gelişmiş silahların bulunduğuna dikkati çeken Kutan, ''Bu silahlar her halde süper marketlerde satılmıyor. Kim veriyor bu silahları onlara? Amerika veriyor. Hedef Türkiye'yi parçalamak'' şeklinde konuştu.

Kutan, Amerika'nın bazı askeri belgelerinde Türkiye'nin parçalanmasıyla ilgili haritaların ilan edildiğini de sözlerine ekledi.