BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Topbaştan şehit ailesine daire

Şırnak'ta şehit düşen erin ailesine Kadir Topbaş bir daire verecek.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kişisel parasıyla, Şırnak Güçlükonak'ta PKK'nın yola döşediği uzaktan kumandalı mayını patlatması sonucu şehit olan piyade er Hasan Güreşen'in çocuklarına bir daire alacak. Büyükşehir Belediyesi de Tunceli Kocatepe jandarma Karakolu'na PKK'nın düzenlediği saldırıda şehit düşen Jandarma er Emrah Kayadelen'in ailesine TOKİ konutlarından bir daire verecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Topbaş önceki akşam Güreşen ve Kayadelen'in ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Yetkililer, Topbaş'ın şehit Güreşen'in ailesine bir daire alma sözü verdiğini belirterek, TOKİ'nin Küçükçekmece'de yaptırdığı Bezirgan Konutları'ndan Topbaş'ın kendi parasıyla alacağı dairenin tapusunun şehit Güreşen'in 2.5 yaşındaki kızı Zehra ile 1 yaşındaki oğlu Ahmet Nuri'nin üzerine olacağını söyledi.

Şehit er Kayadelen'in, Kartal'da oturan ailesine de bir daire alınacağını belirten belediye yetkilileri, "Ekonomik durumu pek iyi olmayan Kayadelen ailesine belediye bir daire alacak. Ailenin tercihine göre TOKİ'nin Tuzla ve Maltepe'de yaptırdığı konutlardan bir daire alınıp verilecek" dedi.