BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Yoksa sinagoga mı geldik?

İkisi de çok yeni... Biri AK Parti'nin diğeri CHP'nin genel merkezi... İşte aradaki 7 fark!

Abone ol Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, AK Parti'nin 35 milyon YTL'ye malolan yeni genel merkezi ile CHP'nin binasını kıyasladı. :

BİR :
AKP Genel Merkezi, "Türk işi
 
AK Parti'nin 35 milyon YTL'ye
malolan yeni binası... 
yöresel kıyafetler giymiş Rus mankenler" çağrışımı yaparak, kültürel kaos yaratırken... CHP Genel Merkezi "Olgunlaşma enstitüsü mezuniyet defilesinde kendi hazırladıkları giysileri tanıtan öğrenci kızlar" çağrışımı yaparak "İlk dönem cumhuriyet etkisi" yaratmaktadır.

İKİ : CHP Genel Merkezi "tutumlu" ve "akıllı" olma iddiası taşırken, AKP Genel Merkezi "mutantan" ve "kibirli" bir izlenim bırakmaktan çekinmektedir.

ÜÇ : CHP Genel Merkezi’nin tek falsosu, en üst kattaki "Oval ofis" izlenimi bırakan kısımdır. AKP Genel Merkezi’nin en önemli falsosu ise, kapıda yer alan ve ilk bakışta her görende "Yoksa sinagoga mı geldik?" etkisi yaratan o tartışmalı Selçuklu yıldızlarıdır.

DÖRT : AKP Genel Merkezi, Osmanlı ve Selçuklu izlerini yansıtmak için gösterdiği gayretkeşlikle bir tür "Tesettür oteli" efekti verirken, CHP Genel Merkezi lüzumsuz iddialar peşinden koşmayan bir "Ankara Palas" havası yaymaktadır.
 
CHP'nin Söğütözü'nde yaptığı
yeni binası...

BEŞ : CHP Genel Merkezi, "Cumhuriyet balosuna ev sahipliği yapmaya hazır" bir mekan edası takınırken, AKP Genel Merkezi Özal döneminde ortaya çıkan "Lale Devri törenleri"ne gönderme yapar gibidir.

ALTI : AKP Genel Merkezi’nin dekorasyonunda ortaya çıkan portakal rengi ile turuncu ağırlığı, "Ankara’dan sıkıldık" vurgusu taşırken, CHP Genel Merkezi’nin "Sınıf atlamış müteahhitlerin makam odaları"nı çağrıştıran kahverengi ağırlığı, "Ankara memnuniyeti" vurgusunu taşımaktadır.

YEDİ : AKP Genel Merkezi, biraz "Cami şeklindeki hacıyağı şişesi", biraz da "Arabaların arka camına konan örme karpuz" etkisi uyandırır... CHP Genel Merkezi ise "Azeri televizyonlarındaki müzik programlarının dekoru" etkisi uyandırır...