BIST 9.662
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.499,37
HABER /  GÜNCEL

İşte Türkiye'nin konuştuğu Refiye Yılmaz!

Hastalığı nedeniyle sıkıntılı günler geçiren 23 yaşındaki Refiye Yılmaz'ın sağlığına kavuşması için yardım seferberliği başlatıldı.

Abone ol

Tekirdağ’da, emekli baba ve ev kadını annenin iki kızından biri olan ve milyonda bir görülen 'Gardner Sendromu' hastalığı nedeniyle sıkıntılı günler geçiren 23 yaşındaki Refiye Yılmaz'ın sağlığına kavuşması için yardım seferberliği başlatıldı.

Düne kadar kefen giyeceği günü beklediğini söyleyen Refiye Yılmaz, "Artık tekrar doğmuş gibiyim. Beyaz kefen yerine, beyaz gelinlik giyeceğime inanmaya başladım" dedi. Emekli Mustafa ve ev kadını Esma Yılmaz çiftinin iki kızından biri olan Refiye Yılmaz, 7 yıl önce başlayan ağrıları nedeniyle gittiği hastanede 'Gardner Sendromu' hastası olduğu belirlendi.

, babası da bu hastalığın pasif taşıyıcı olan Refiye Yılmaz’ın 2008 yılında bağırsağı alındı. 6 ay öncede ince bağırsağında da tümör olduğu belirlenen Yılmaz’ın tedavisi Türkiye’de yapılamayınca, ailenin yaptığı araştırmalarda hastalığın tedavisinin Amerika'nın Miami kentinde gerçekleşebileceğini öğrendi.

Ancak emekli baba, 1 milyon liraya mal olan tedavi parasını bulamadı. Hastalığı nedeniyle sıkıntılı günler geçiren ve bir markette asgari ücretle kasiyerlik yapan Refiye Yılmaz'ın ince bağırsağında tümör tespit edildi. Şu anda 22 santimlik bir metal pipetle yaşıyan Yılmaz'ın yaşadığı sıkıntılar medyaya yansıyınca, vatandaşlar yardım için seferber oldu.

Türk Kızılay'ı Refiye Yılmaz için yardım kampanyası başlattı. Refiye'ye yardım etmek isteyenler cep telefonlarına 5 lira karşılığında RY yazıp 2868 mesaj atmaları gerekiyor. Ayrıca Tekirdağ Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü aracılığıyla Sevilay Bozdoğan adına Refiye Yılmaz için Halk Bankası Tekirdağ Şubesi'ne yardım hesabı açtı.

İsteyenler, TR5400012000930400001036291 iban numarası ile Refiye Yılmaz'a yardımda bulunabilecek.

İMPARATORDAN DESTEK ÇAĞRISI

Aralarında ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in de bulunduğu binlerce kişi, Twitter üzerinden ileti paylaşarak Refiye Yılmaz için yardım çağrısında bulundu.

KEFEN DEĞİL BEYAZ GELİNLİK GİYMEK İSTİYORUM

Çıkan haberlerin ardından bugün çok sayıda kişinin yardım için kendisini aradığını belirten Refiye Yılmaz, "Bütün umutlarımın tükendiği bir noktada bu gelişmeler oldu. Artık hayata daha umutla bakıyorum.Bende yaşıtlarım gibi kefen yerine beyaz gelik giymek istiyorum. Başbakanıma sesleniyorum ,ölmek istemiyorum beni ABD’ye göndersinler vakit çok geç olabilir" diye konuştu.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NA MEKTUP YAZMIŞ

Refiye Yılmaz, 26 Aralık 2012 sağlık durumunu anlatan bir mektubu Sağlık Bakanlığı'na yazdığını, ancak kendisine hiçbir cevabın gelmediğini söyledi.

ANNE, KIZIM KURTULSUN BAŞKA BİR ŞEY İSTEMİYORUM

Refiye Yılmaz’ın annesi 53 yaşındaki Esma Yılmaz, kızının bir an önce sağlığına kavuşmasını ve mürvetini görmek istediği söyledi. Esma Yılmaz, "Kızım Hukuk Fakültesi sınavlarını kazandı. Ancak imkansızlıklar ve hastalığı yüzünden okuyamadı. İnşallah yetkililer ve tüm yardımda bulunanlar sayesinde hayata kaldığı yerden devam edecek." dedi.

Tekirdağ Valiliği'nin açtığı hesapta dün 300 lira para toplanırken, bugün bu rakamın 60 bin lirayı bulduğu öğrenildi.