BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.430,89
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

İlk Osmanlıca dergisi yayına başladı

Süeda Basım Yayın, Osmanlıca üzerine 3 ayda bir yayınlanacak dergi çıkarttı.

Abone ol

İsmi 'Osmanlıca' olan dergi ile Osmanlıcanın sevdirilmesi ve öğretilmesi hedefleniyor. Sahasında ilk ve tek olan dergi, 3 ayda bir yayınlanacak. Dergi, 48 sayfadan oluşuyor.

Türkiye aydınlarının Osmanlıca hakkındaki sözleri ve Osmanlıca öğrenmenin ehemmiyeti yazısıyla başlayan dergi; Osmanlıcaya Giriş, Kelime ve Cümle Örnekleri, Kitabe Okumaları, Gülelim Eğlenelim ve Okuma Metinleri gibi bölümlerden oluşuyor.

Basit öğretimden başlayacak olan dergi, tarihi, edebi vesair belgelere ve değişik yazı karakterlerine de yer verecek. Üç ana temelden oluşan derginin birinci bölümünde okuma seviyesi kazandırma ve kolay okuyabilme tekniklerini öğretme hedefleniyor. İkinci bölümde okuma metinleri, şiirler, fıkralar gibi yazı ve köşeler olacak. Üçüncü bölümde ise kitabe, değişik hatlarla yazılmış yazılar, tarihi ve edebi metinlerin çözümleri ve okuma teknikleri gösterilecek.

Osmanlıca Eğitim ve Kültür Dergisi, İrfan Mektebi, Şirin Kalem Çocuk Dergisi ve The Pen isimli dergiler de çıkaran Süeda Basım Yayın A.Ş. bünyesinde yayınlanacak. Dergi hakkındaki bilgilere www.osmanlicadergi.com sitesinden ulaşılabilecek.