BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İşte Türkiye'den yeni yıl manzaraları

Yeni yıl coşkusu ülkede farklı manzaralara sahne oldu.

Abone ol

İNTERNETHABER- Yeni yıl coşkusu ülkede farklı manzaralara sahne oldu.

Türkiye'nin dört bir yanında yeni yılı sevinçle bekleyen vatandaşların kimi soğua aldırmadan karanlık sulara kendini bıraktı kimi ise davullarla zurnalarla düğün havasında 2013'ü kutladı.

Kimisi için ise sevdiğine evlenme teklifi etmek için en uygun zamandı.

İşte ülkenin dört bir köşesinden yeni yıl manzaraları...

ÖNCE ISINDI SONRA SOĞUK SUYA DALDI

Kozlu beldesinde oturan Atanur Öner, beldede bulunan sahile gelerek deniz kenarında ısınma hareketleri gerçekleştirdi. Öner, daha sonra üzerindeki kıyafetleri çıkararak, 11 derece deniz suyu sıcaklığı bulunan Karadeniz'e girerek yüzdü.1.20130101020712.jpg

Denizde bir süre yüzen Öner, daha sonra sahile gelerek gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Her yılbaşı denize giriyorum. Öyle her yıl sağlık ve sıhhatle gidiyor. Herkesin yeni yılını kutluyorum. Yeni yılda tek beklentim var. Yeteri kadar para ve sağlıktır. Şu an hiç üşümüyorum'' diye konuştu.

EVLENME TEKLİFİ İÇİN YIL SONUNU BEKLEDİ

Denizli'de özel bir şirkette çalışan Mehmet Maşa, kız arkadaşı Zeliha Almaz ile tanıştıkları günden bu yana 2012'nin son gününde evlenme teklifi yapmayı düşündüğünü söyledi.

Bunun için 10 ay beklediğini belirten Maşa, Akkonak mahallesindeki bir kafenin önüne masa kurarak kız arkadaşının iş çıkışında servisten inmesini bekledi. Almaz servisten iner inmez Maşa'nın hazırladığı masayla karşılaşınca şaşırdı. Aldığı alyansı kız arkadaşına uzatarak evlenme teklifi yapan Mehmet Maşa, yüksek bir sesle 'evet' cevabını aldı.

20130101.011411_den0011son.jpg

Sokağın ortasında bir süre dans eden çifti çevredeki vatandaşlar tebrik etti. Evlenme teklifinin kendisi için sürpriz olduğunu belirten Zeliha Almaz, ''Çok şaşırdım. 2012 yılını mutlu bitirdik. Yeni yıla da daha mutlu haberlerle girmeyi diliyorum'' ifadelerini kullandı.

RUS TURİSTLER İKİ SAAT ERKEN KUTLADI

Rus turistler, Türkiye ile ülkeleri arasındaki saat farkı nedeniyle Türkiye saatiyle 22.00'ye yaklaşırken konakladıkları otellerin lobilerinde toplanmaya başladı.

Yanlarında getirdikleri tablet bilgisayardan liderleri Vladimir Putin'in ''yeni yıl'' mesajını da dinleyen Rus turistler, otel görevlilerinden televizyonda Rus kanallarını açmasını istedi.

Turistler, ülkelerinde saat 00.00'a yaklaşırken geri sayıma başladı. Ülkelerinde saatin 00.00'ı göstermeye başlamasıyla Rus turistlerin coşkusu arttı.

20121231.223635_bursa128.jpg

Sevinç çığlıkları atan Rus turistler, birbirlerini kutlayıp bol bol fotoğraf çektirdi.

Yeni yıl coşkusu ülkede farklı manzaralara sahne oldu.Diyarbakır'da eğlence mekanlarını tercih eden vatandaşlar halaylar eşliğinde 2013'ü karşıladı, Edirneliler yeni yıla Saraçlar Caddesi'nde eğlenerek coşku içinde girdi, Kapadokya'da ise turistler yeni yılı yer altı eğlence merkezlerinde folklor gösterileriyle karşıladı

DAVULLU ZURNALI YENİ YIL KUTLAMASI

Evleri yerine, yeni yıl için ışıl ışıl süslenen eğlence mekanlarını tercih eden Diyarbakırlılar, müzikler eşliğinde eğlenerek yeni yılı karşıladı.

Oteller başta olmak üzere kentteki diğer eğlence mekanlarına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, yeni bir yıla davul zurna eşliğinde halaylar çekerek, birbirlerini kutlayarak merhaba dedi.

1.20130101020246.jpg

Yeni yıl sevincini yaşayan vatandaşlardan Birsel Yavuz  yeni yılın tüm insanlığa hayırlı olması dileğinde bulunarak, ''2013 hepimize sağlık ve başarı getirsin. Savaşsız bir yıl diliyorum'' dedi.

Fulya Yavuz da 2013 yılında huzur ve mutluluk ve barış dileğinde bulundu.

SOĞUK HAVA KUTLAMALARI ENGELLEYEMEDİ

Yeni yıl kutlamaları için Edirne Belediyesi'nce özel ışıklandırılan trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi, akşam saatlerinden itibaren yoğunlaşmaya başladı. Edirneliler, soğuk havaya rağmen Saraçlar Caddesi'ndeki kutlama programına yoğun ilgi gösterdi. Kutlamalara yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

20121231.171654_edirne73.jpg

Yerel gurupların konserinin ardından gece sonunda geri sayım eşliğinde yeni yıla girildi.

Gece, belediyenin havai fişek gösterisiyle son buldu.

KAYALARIN İÇİNDE YENİ YILI KARŞILADILAR

HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

Yeni yılı karşılamak için Kapadokya bölgesini tercih eden yerli ve yabancı turistlerin büyük çoğunluğu yer altındaki otantik, kayadan oyma eğlence merkezlerini tercih etti.

Turistik tesislerde yılbaşı nedeniyle Türk geceleri ve özel balolar düzenlendi.

Nevşehir'in merkeze bağlı Uçhisar beldesindeki yerin yaklaşık 15 kat altındaki kayadan oyma turistik eğlence merkezi ile Avanos ilçesindeki kayadan oyma eğlence merkezindeki yılbaşı balosuna katılan turistler, yeni yıla oryantal dansları ve folklor gösterileriyle girdi.

FAVORİ MEKAN DEĞİŞMEDİ

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ, bu yıl da yılbaşı için yerli ve yabancı turistlerin en gözde mekanı oldu.

Ağırlıklı olarak Doğu Avrupa ülkelerinden gelen turistlerin tercih ettiği ''beyaz cennet''te tatilciler, otel ve eğlence merkezlerinin düzenlediği yılbaşı balolarında doyasıya eğlendi.

Yeni yıl için Uludağ'ı tercih eden yerli ve yabancı tatilciler, 2012'in son saniyelerinde 10'dan geri saymaya başladı. Saatler 00.00'ı gösterdiğinde gerek otellerin balo salonlarında gerekse pistlerde coşku doruğa çıktı.

20130101.012835_bursa192.jpg

Tatilciler, konfetiler atıp ellerindeki maytapları yakarak 2013'ye ''merhaba'' dedi.

Uludağ'daki yeni yıl kutlamalarına günübirlikçiler de ortak oldu.

Bursa'dan arabalarıyla oteller bölgesine gelen günübirlikçiler, eğlence merkezlerinden dışarı yansıyan müziğe eşlik etti.

YENİ YILI MEZARLIKTA KARŞILADILAR

Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve Belediye Meclis üyeleri, yeni yılı Terzibaba Türbesi'nin de bulunduğu mezarlıkta dua ederek karşıladı.

Hava sıcaklığının eksi 10 dolaylarında olduğu kentte, Çakır ve Belediye Meclis üyeleri, şehir merkezine 2 kilometre uzaklıktaki Terzibaba Mezarlığı'na geldi.

Çakır ve beraberindekiler, yeni yıla Terzibaba Türbesi ve bazı mezarların başında dua ederek girdi.

Belediye Başkanı Yüksel Çakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyanın birçok bölgesinde zulüm, baskı, silahlar altında inleyen kardeşlerinin olduğunu vurguladı.

İnsanlık adına, büyük bir üzüntü içerisinde olduklarını dile getiren Çakır, ''Bu mezarlıkta bulunan bütün büyüklerin ve geçmişlerimizin de ruhlarını şad etmek ve anmak suretiyle onların ruhlarına birer Fatiha göndermek suretiyle, bugün burada bir ortam oluştu. Arkadaşlarımızla beraber yeni yıla geçmişimizi yad ederek, muhasebesini yaparak, o anlamda da önümüzdeki zaman dilimi içerisinde geçmişten çıkarttığımız ibret vesikası olabilecek derslerle önümüze bakmak anlamında bir muhasebe yapmak açısından buradayız'' diye konuştu.

Belediye Meclis Üyesi Hasan İşcan da, ''Ülkemiz için, şehrimiz için, dünya insanlığı için savaşların olmadığı, barışın olduğu yeni bir yıl diliyorum. Bir gün doğduk, mutlaka bir gün öleceğiz. Hem geçmişimizin hem şehitlerimizin ruhlarına Fatiha okuduk'' dedi.

Gazetecilerin, birçok kişinin eğlence mekanlarında yeni yıla girdiğini hatırlatması üzerine Belediye Meclis üyesi Mustafa Albayrak, ''Bize de böylesi nasip oldu. Arkadaşlarla karar aldık yeni yılda burada farklı mesaj verme babında toplandık'' ifadelerini kullandı.

Öte yandan Erzincan Valisi Selman Yenigün, Emniyet Müdürü Mustafa Elaman ile birlikte Erzincan Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü önündeki trafik ekiplerinin uygulama noktasına giderek, polislerin ve sürücülerin yeni yılını kutladı. Yenigün, sürücülere çikolata ikram etti.

YAĞMUR YILBAŞI KEYFİNİ BOZAMADI

HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

Bodrum'da yüzlerce kişi 2013 yılına sağanak yağış altında girdi.

Bodrum Belediyesi tarafından Bodrum Belediye Meydanı'nda yılbaşı eğlencesi düzenlendi. Çeşitli grupların sahne aldığı etkinlikte renkli görüntüler yaşandı.

2013 yılına girmeye yaklaşık bir saat kala ilçede sağanak yağış etkili oldu. Meydanda toplanan yüzlerce kişi sağanak yağışın altında eğlenceye eşlik etti.

Sanatçı Şevval Sam da Bodrum Belediye Meydanı'nda konser verdi. Şevval Sam söylediği Karadeniz ve Ege yöresine ait hareketli şarkılarla vatandaşları coşturdu.

Konser sonrası sanatçı Sam,  2013 yılının bütün insanlara sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini diledi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da Bodrum halkının yeni yılını kutlayarak, ''Bodrum'da din, ırk, mezhep gözetmeksizin bu meydanı dolduran herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

Gecede, Bodrum Belediyesi tarafından havai fişek gösterileri yapıldı.

GELİNLİKLE ROMAN HAVASI OYNADI

Bodrum'da yeni evlenen bir çift, yeni yıla Bodrum sokaklarında davul zurna eşliğinde girdi. 2013 yıla hayatlarını birleştirerek giren Nagihan ve Yaşar Özkan çifti, Cumhuriyet Caddesi'nde Roman havası oynadı. Vatandaşlar da eşlik etti.

YAPAY KARLA YILBAŞI KUTLADILAR

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen açık hava partisine katılan Antalyalılar, yeni yıla ''yapay kar'' altında girdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal Dairesi Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen yılbaşı partisine binlerce kişi katıldı.

Yıllardır kar yağışına hasret olan Antalyalılar, kar makinesinden çıkan yapay kar ile yeni yıla kar altında girmenin keyfini yaşadı. Kar yağışı altında geri sayım yapan vatandaşlar, havai fişek gösterisi ve müzik eşliğinde dans etti.

20130101.020440_ant19.jpg

Yılbaşı partisine katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, vatandaşların yeni yılını kutladı ve 2013'ün sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni etti.

Öte yandan Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de Cumhuriyet Meydanı'nda geniş güvenlik önlemleri aldı. Bazı polisler, simitçi, pamuk şeker satıcısı, seyyar satıcı gibi kılıklara girerek kalabalık arasında tedbir aldı.

MADEN OCAĞINDA YENİ YIL KUTLAMASI

Zonguldak'ta maden ocağında çalışan işçiler, yeni yılı, yerin metrelerce altında kömür karası içindeki elleriyle pasta keserek kutladı. 

kucuk.20130101044638.jpgHem Türkiye Taşkömürü Kurumu, hem de özel şirketlere ait maden ocaklarında 3 vardiya halinde çalışan maden işçilerinden gece vardiyasında olanlar, yeni yıla yer altında kömür kazarak girdi. Gelik Beldesi'nde özel bir şirkete ait maden ocağında çalışan işçiler ise yerin 280 metre altında yılbaşı kutlaması yaptı. Saatler 24.00'e yaklaştığında işlerine ara veren işçiler, kalaslardan oluşturdukları yer sofrasının etrafında toplandı. İşçiler, ölen maden işçileri için dua ettikten sonra yanlarında getirdikleri üzerinde 'Madende 2013 hoş geldin' yazılı pastayı kesti. Kömür karası içindeki elleriyle yeni yıl pastasını yiyen işçiler, kazasız bir yıl dileğinde bulundu. İşçiler, daha sonra şarkılar söyleyerek yeni yılı kutladı.

İlk defa ailesinden uzakta madende yeni yıla giren 28 yaşındaki İbrahim Bayram, "Maden ocağında pasta kestik yeni yıla girdik. Yılbaşında burada geçirmek, ailemizden, çocuklarımızdan ayrı olmuyor. Buruk oluyor insan, ama madencinin de kaderi bu. Ramazan ayı olsun, bayram, yılbaşı olsun biz buradayız" dedi.

Maden işçileri, yeni yıl kutlamasının ardından kazma ve küreklerini ellerine alarak çalışmaya devam etti.

YENİ YILDA TRAKYA SOKAKLARA DÖKÜLDÜ...

HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ 

[PAGE] 

TRAKYA SOKAKLARDA COŞTU

Edirne?de ışıl ışıl süslenen Saraçlar Caddesi?nde toplanan yaklaşık 10 bin kişi, hava sıcaklığının sıfırın altında 1 derece olmasına rağmen yerel grupların sahne aldığı konserler ve havai fişek gösterileriyle yeni yıla büyük bir coşkuyla girdi. Tekirdağ?da belediyenin organize ettiği eğlencede Nilay Dorse 2 bin kişiyi coştururken, Kırklareli'de ise 4 bin kişi sokak partisinde yeni yıla merhaba dedi.

tekirdag.jpg
Edirne Belediye Başkanlığı, yeni yıl öncesi kentin en işlek yeri olan Saraçlar Caddesi'ni rengarenk süsledi. Akşam saat 22.30?dan itibaren ise caddede oluşturulan sahnede Salih ve Fasıl Grubu ve Murat Önal-Best Project yeni yıl için konser vermeye başladı. Soğuk havaya rağmen yaklaşık 10 bin kişi trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi?ni doldurdu. Ellerindeki maytapları ve çakmakları yakan yaklaşık 10 bin kişi hep bir ağızdan 10'dan geriye saydı ve saatler 24.00'ı gösterince coşkuyla ?2013?ye ?merhaba? dedi. Yeni yıla girildiği an kentin 3 ayrı tarafından yüzlerce havai fişek atıldı. Gökyüzünü aydınlatan havai fişekler komşu ülkeler Bulgaristan ve Yunanistan'dan da göründü. Caddede toplananlar yeni yılın ilk dakikalarını Güney Koreli şarkıcı Psy'nin Gangnam Style şarkısına eşlik ederek geçirdi.

edirne.20130101045746.jpg

MÜZİSYENLERE ISITICI DESTEĞİ

Edirne'de sıfırın altında 1 derece olan soğuk hava nedeniyle sahne alan yerel sanatçılar ve orkestrası için sahneye elektrikli ısıtıcılar konuldu. Orkestra üyeleri konser boyunca ısıtıcıların önünde durarak soğuk havadan korunmaya çalıştı. Yeni yıla soğuk havaya rağmen sokakta girmeyi tercih edenler yerel grupların çaldığı şarkılarla gece geç saatlere kadar gönüllerince eğlendi.

TEKİRDAĞ'DAKİ YILBAŞI PARTİSİ

Tekirdağlılarda yeni yıla belediyenin organize ettiği sokak partisiyle girdi. Cengiz Topel Meydanı?nda sokak eğlencesinde sahneye yerel sanatçı Nijat Ayvaz ile şarkıcı Nilay Dorsa çıktı. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı eğlencede Nijat Ayvaz, yöresel şarkılarla alandakileri coşturdu. Sahneye fırlayan roman çocuklar oyun havalarıyla kendilerinden geçti. Gecenin ilerleyen saatlerinde sahneye yüzünde maskesi ve kırmızı pelerini ile çıkan Nilay Dorse albümünde yer alan harbi kız adlı parçayı seslendirdi. Saatler 24.00?ı gösterdiğinde sahneye Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz ve Ali Kılıç?ı da alan Nilay Dorsa 10?dan geriye doğru sayarak yeni yıla merhaba dedi. Daha sonra ise havai fişekler gösterisi yapıldı. Yen yılı sokakta karşılayanlar gece geç saatlere kadar gönüllerince eğlendi.

KIRKLARELİ'NDEKİ EĞLENCELER

Kırklareli'nde de yaklaşık 4 bin kişi yeni yıl için tercihini vilayet meydanından yana kullandı. Saatler 24.00'ı gösterdiğinde meydana toplananlar yerel sanatçıların sahne aldığı eğlencelerle yeni yıla merhaba dedi.

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan saatler 24.00?ı gösterdiğinde eğlenceye katılanlara yeni yılda mutluluklar dilerken yeni yılın herkese sağlık mutluluk getirmesini istedi. Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Yeni yılda özellikle eğlence mekanları çevresinde ve vilayet meydanında halkın rahat ve huzurlu bir yeni yıl geçirmesi için yoğun güvenlik önlemlerini aldı. Eğlenceler yapılan havai fişek gösterileriyle sona erdi.

dua.jpg

YENİ YILA DUALARLA GİRDİLER

Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve meclis üyeleri, yeni yıla Terzibaba Mezarlığı'nı ziyaret ederek, türbe ve mezarlıklarda dualar okuyarak girdi. Çakır ve meclis üyeleri, soğuk hava ve mezarlığın ürperten yüzüne aldırış etmeden, yeni yılın hayırlar getirmesi dileğinde bulundu.