BIST 9.791
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.435,39
HABER /  GÜNCEL

Yeni yıla talihsiz başladılar

Kutlamalarla karşılanan 2013 yılı bazıları için güzel başlamadı. Kutlamalar kimi zaman kavgalara, kimi zaman da alkollü araç kullanımı sonucu kazalara sahne oldu

Abone ol

Türkiye 2013 yılını kutlamalarla karşılayıp eğlenirken, çirkin olaylar da yaşandı. Kutlamalar sırasında kavga edenler, aşırı alkol alıp kaza geçirenler, hastanelik olanlar seneye üzücü bir başlangıç yaptı.

POLİSTEN KAÇARKEN CANINDAN OLUYORDU

Malatya'da polisten kaçan alkollü sürücü, bir yayayı ezdikten sonra başka bir otomobile çarptı.

malatya.20130101042859.jpg 

Kent merkezinden Yeşilyurt ilçesi istikametine giden Bayram Er yönetimindeki otomobil, polisin dur ihtarına uymayarak kaçmaya başladı.

Takibe alınan otomobil, İsmet Paşa Caddesi üzerinde kimliği henüz belirlenemeyen bir yayaya çarptı. Kazanın ardından yoluna devam eden otomobil, Yeşilyurt yolunda başka bir otomobile çarptıktan sonra durdu.

Meydana gelen iki kazada otomobilin ezdiği yaya olay yerinde yaşamını yitirdi. Polisten kaçan sürücü Bayram Er ile aynı otomobilde bulunan Hasan Doğan, ağır yaralandı. Otomobildeki iki yaralı olay yerine çağrılan ambulanslarla Beydağı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bu arada ölen gencin kardeşi olay yerinde sinir krizi geçirerek ağabeyinin cesedine sarıldı.

Öte yandan polisten kaçan otomobilde bulunan ve kazalardan yara almadan kurtulan Zeynel Abidin Özen de gözaltına alındı. Otomobil içerisinde çok sayıda alkollü içki şişesi olduğu dikkati çekti.

YENİ YILA İŞSİZ GİRDİLER

İzmir Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi'nin 63 temizlik işçisi yeni yıla işsiz girdi. 

izmir.20130101043053.jpg 

Hastane önünde eylem yapan işçiler, temizlik ihalesini yeni firmanın kazanmasının ardından 31 Aralık 2012 itibariyle işlerine son verildiğini belirtti. Yeni yıla işsiz girdiklerini belirten işçiler, hastane yetkililerinin kendileriyle ilgilenmediğinden yakındı.

Eylem sırasında işten atılanlardan Gülsüm Şahinbaş isimli bir bayan baygınlık geçirdi. Şahin, getirilen sedye ile hastaneye kaldırıldı. 

İşçiler adına açıklama yapan Mustafa Gülçetin, 12 yıldır hastanede çalıştığını, işten atılanlar arasında 18 yıllık çalışanın bulunduğunu kaydetti. 

ARABA BİRA ŞİŞESİ DOLU 



İstanbul'da yeni yılın ilk kazası Maltepe'de meydana geldi. İçinde üç gencin bulunduğu otomobil yol kenarında park halinde bulunan çekiciye çarptı . Kazada biri ağır üç kişi yaralanırken otomobil içindeki bira şişeleri dikkat çekti.

istanbul.20130101043622.jpg

Kaza yeni yılda 01.00 sıralarında Fındıklı Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre süratli bir şekilde ilerleyen 34 TV 5040 plakalı otomobil aniden önüne çıkan taksiye çarpmamak için manevra yaptı. Aracın kontrolünü kaybeden sürücü Celih Şahin yol kenarında park halinde bulunan 34 YEE 47 plakalı çekiciye arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle sürücü Celil Şahin, yanında bulunan Murat Kara ve ismi öğrenilemeyen bir kişi daha çeşitli yerlerinden yaralandı. Kazayı gören vatandaşlar hemen ambulans ve polis ekiplerine haber verdi. Kısa süre sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri durumu daha ciddi olan sürücü Celil Şahin'i sedyeye alarak ambulansa bindirdi.

İSTANBUL'DA YENİ YILIN İLK KAZASI OLARAK KAYITLARA GEÇTİ

Otomobil sürücüsüyle birlikte toplam 3 kişinin yaralandığı kaza 2013 yılının ilk kazası olarak kayıtlara geçerken, gençlerin kaza yaptığı otomobilin içindeki bira şişeleri dikkat çekti. Bir vatandaşsa kazayla ilgili olarak," Hızla ilerlerken önlerine çıkan taksiye çarpmamak için manevra yapınca park halindeki çekiciye çarpmışlar" diye konuştu. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

ALKOL KOMASINA GİRENLER... 

İstanbul’da yılbaşı kutlamalarında aşırı alkol alanlar, hastanelere kaldırıldı. 
Taksim Meydanı’nda yeni yıla giren İstanbullular, 2013’ün coşkusunu yaşadı. Ancak aşırı alkol alan birçok kişinin rahatsızlanması üzerine komaya girenler Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kaldırılarak tedavi altına alındı. Öte yandan 16 yaşındaki Berat D. adlı bir küçük çocuğun da alkol komasına girmesi dikkat çekti.

ALKOLLÜ ŞOFÖR MİNİBÜSE ÇARPTI 

KONYA'da 38 yaşındaki İbrahim Çelik idaresindeki otomobil aynı yönde seyir halinde olan minibüse çarptıktan sonra orta refüjde bulunan ağaca çarptı. Kazada, 2.00 promil alkollü olduğu öğrenilen otomobil sürücüsü ve yanında bulunan arkadaşı yaralandı.

Kaza, saat 00.15 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Ankara Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre İbrahim Çelik idaresindeki 42 BZU 20 plakalı otomobil aynı yönde seyir halinde olan Mustafa Aygün(38) idaresindeki 42 VS 874 plakalı minibüse yandan çarparak direksiyon hakimiyetini kaybetti. Çelik, otomobiliyle orta refüjde bulunan ağaca çarparak durabildi. Otomobil sürücüsü İbrahim Çelik kazayı hafif sıyrıklarla atlatırken yanında bulanan arkadaşı Ahmet Kartal(38) araç içerisinde sıkıştı. Bacakları torpido ile koltuk arasında sıkışan Kartal, sağlık ekiplerinin yardımıyla sıkıştığı yerden kısa sürede kurtarıldı. Ambulansa alınan yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Otomobil sürücüsü İbrahim Çelik'in yapılan alkol testinte 2.00 promil alkollü olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

YENİ YILA SİLAH SIKARAK GİRDİLER
DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ... 

[PAGE]
TEHLİKELİ YIL BAŞI KUTLAMASI

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, yeni yıl kutlamaları bu yıl da saatlerin 00.00'ı göstermesiyle birlikte, alınan güvenlik önlemlerine rağmen geçmiş yılları aratmadı. İlçenin farklı semtlerindeki vatandaşlar tabanca, av tüfeği ve uzun namlulu silahlarla havaya ateş attı. Binlerce merminin havaya ateşlendiği ilçede, ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı bildirildi.

tabanca.jpg

Siverek'te, 2013?ye girildiği andan itibaren çeşitli semtlerden tabanca, av tüfeği ve uzun namlulu silah sesleri yükseldi. Çok sayıda Siverekli, silahlarını ateşleyerek yeni yılın gelişini kutladı. Güvenlik güçlerinin her yıl yaşanan silahlı kutlamaların tekrarlanmaması için aldığı önlemlere rağmen saatler 00.00'ı göstermesiyle birlikte ilçeden silah sesleri duyulmaya başlandı. Yarım saat süren silahlı kutlamalarda ölen veya yaralananın olmadığı bildirildi.

SAMSUN'DA DA AYNI MANZARA 

Samsun'da vatandaşlar yeni yıla büyük bir coşkuyla 'merhaba' dedi. Cadde ve sokaklar belediye tarafından ışıklandırılırken, eğlence makanlarına gidenler gönüllerince 2013'ün gelişini kutladı. Bazı kişiler ise yeni yıla silah atarak girdi.

Samsunlular genelde yeni yılı evlerinde karşılarken, bazıları eğlence mekanlarına gitti. Çalan müziğin etkisiyle coşan vatandaşlar, 2013'e 'merhaba' dedi. Özellikle yerel sanatçıların sahne aldığı mekanlarda alkolünde etkisiyle kendilerinden geçen vatandaşlar, 10'dan geriye sayarak neşe içinde yeni yıla girdi. Atakum İlçesi'ndeki bir barda düzenlenen yeni yıl eğlencesi ise görkemli geçti. Yılbaşına sayılı dakikalar kala sahneye çıkan yerel sanatçıların seslendirdiği bir birinden güzel parçalara eşlik edenler kendinden geçti. Yılbaşı gecesi Samsun Emniyet Müdürlüğü, kent merkezinde sivil ve resmi olarak bin polisle tedbir aldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde alkol kontrolleri yapılırken, yeni yıla silah atarak girenler ise tespit edilmeye çalışıldı. Alınan tüm tedbirlere rağmen yeni yılın ilk dakikalarında kent merkezsinde silah sesleri duyuldu.

Yeni yılı coşkuyla kutlayanlar olduğu gibi 53 yaşındaki Ahmet Şahin adlı bir kişi de bisikletiyle sokaklarda dolaşarak çöplerden plastik şişe ve kağıt topladı.

KAVGALAR EKSİK OLMADI

Nişantaşı'nda yılbaşı kutlamalarında, alkolün de etkisiyle birbirlerine giren tarafları güven timleri ayırdı. 


Yeni yılın ilk saatlerinde alkolün de etkisiyle Nişantaşı'nda bir grup arasında kavga çıktı. İki grup tekme ve yumruklarla birbirlerine girdi. Güven timleri, hemen kavgaya müdahale etti. Polisin müdahalesi ile taraflar ayrıldı.

ankara.20130101053947.jpg

Ankara'da yeni yıl kutlamaları sırasında ise bıçaklanan 1 kişi ağır yaralandı. 

Kızılay’da yeni yıl kutlamaları devam ederken Karanfil Sokak’ta iki grup arasında tartışma çıktı. Alkolün de etkisiyle tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Bir kişi, yabancı uyruklu olduğu öğrenilen şahsı bacağından defalarca bıçakladı. Saldırgan olay yerinden kaçarken, yere yığılan yabancı uyruklu yaralıya çevredekiler müdahale etti. Daha sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahalenin ardından yaralıyı hastaneye kaldırdı. Yaralının durumunun ağır olduğu öğrenildi. Polis, kaçan saldırganı bulmak için çalışma başlattı.

ankara-2.jpg 
Ankara'da iki grup arasında çıkan kavgada 2 kişi tabancayla, 2 kişi de darp sonucu yaralandı.

İddiaya göre, Çankaya Kuleli sokakta bir eğlence merkezinde henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı iki grup arasında kavga çıktı. Grubun, kavgası sokakta da devam etti. 

Aldığı darbeler sonucu bayılan ve bir süre ambulans bekleyen Selim Saygı'nın kız arkadaşı şoka girdi. Genç kadını, olayı görerek polis ve sağlık ekiplerine haber veren gazeteciler sakinleştirmeye çalıştı.

Filistin ile Kuleli sokakta devam eden kavgada, Metin Yıldırım ile Ahmet Pek, silahla bacaklarından vurularak, henüz ismi öğrenilemeyen bir kişi de darp edilerek yaralandı.

Yaralılar, Saygı, Yıldırım, Pek ile ismi öğrenilemeyen bir kişi, 112 Acil Servis ekiplerinin müdahalesinin ardından Numune, İbn-i Sina ile Hacettepe hastanelerine kaldırıldı.

Kavganın başladığı eğlence merkezine giderek inceleme yapan polis ekipleri, kaçan şahısları yakalamak için çalışma başlattı.