BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İşte PKK'ya kaynak aktaran o vakıf

PKK'ya destek veren Alman vakfının adı ortaya çıktı

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de faaliyet gösteren Alman vakıflarının PKK'ya destek verdiklerinin teknik takiple ortaya çıkarıldığını söylemişti...  PKK'ya, BDP'ye ve CHP'ye para aktardığı öne sürülen vakfın adı Friedrich Ebert Vakfı olduğu ortaya çıktı.

Araştırmacı Talip Doğan Karlıbel çok dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Karlıbel, Türkiye'de 53 tane Alman vakfının bulunduğunu, bunlardan 5'nin siyasi vakıf olduğunu belirterek:

"Bu vakıflar Alman dış istihbarat servisinin sivil toplum ayağıdır. Bu vakıflar nereye gitmişse o devlette kısa bir süre içerisinde terör odaklı oluşumlar oluşmuştur" dedi.

"20 YILDIR YARDIM ETTİ!"

Yeni Akit'in haberine göre, Erdoğan'ın dile getirdiği vakfın Friedrich Ebert olduğunu kaydeden Karlıbel, bu vakfın 20 yıldır CHP ve BDP'ye para yardımında bulunduğunu iddia etti. Friedrich Ebert Vakfı'nın Türkiye aleyhine yürüttüğü faaliyetlerin artık iyice deşifre olduğunu vurgulayan Karlıbel, bu sebeple Ebert'in misyonunu Rosa Luxemburg Vakfı'nın üstendiğini belirtti.  

ALEVİ OYUNLARI

Alman vakıfların Aleviler üzerinde de büyük oyunlar oynadığına dikkat çeken Karlıbel, "Türkiye'de mezhep sorunu çıkarıp, aynı Irak'taki Şii-Sünni çatışmasını tetiklemek amaçlı faaliyetler içerisindeler. Aleviliğin islam dışı olduğu tezini yoğun bir şekilde işliyorlar" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Makedonya dönüşü uçaktaki gazetecilere şu açıklamayı yapmıştı: 

"Dünyada, Türkiye'de de faaliyet gösteren öyle vakıflar var ki bunlardan çok rahatsızım. Özellikle bir Alman vakfının bölgedeki faaliyetleri çok dikkat çekici...
CHP ve BDP'li belediyelerle çalışıyor.Onlarla kredi sözleşmesi yapıyor. Bu tabii vakıf adı altında bir fon. Sözleşmeyi yaparken de şu müteahhit firmaya vereceksiniz diye şart koşuyor.Bu ilginç. Bu yolla resmen PKK'ya para gönderiyor o vakıflar. Ama tabi teknik takipte ortaya çıkan bazı noktalar var. Almanlara zaman zaman bu konudaki 
rahatsızlığımızı dile getirdik.Bir sonuç alamadık. Ama rahatsız olduğumu söyleyebilirim."