BIST 10.046
DOLAR 32,35
EURO 34,72
ALTIN 2.408,84
HABER /  POLİTİKA

BDP ve DTK Öcalan için eylem yapacak

BDP ve DTK'nin desteğiyle birçok sivil toplıum kuruluşu bir araya gelip PKK lideri Abdullah Öcalan için eylem yapacak

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'ın avukatları ile görüştürülmemesine tepki olarak BDP ve sivil toplum kuruluşları eylem hazırlığına geçti. Şimdi de Öcalan'ın Suriye'den ayrılmasının yıldönümü olan 9 Ekim'de BDP ve DTK'nın desteği ile Gemlik'e yürüyüş düzenlenecek.

Öcalan'ın ailesi ve avukatları ile görüşmesinin engellendiği gerekçesiyle BDP ve DTK, Gemlik'e yürüyüş düzenleme kararı alırken, TUHAD-FED de yürüyüş startı verdi. Öcalan'ın Suriye'den ayrılmasının yıldönümü olan 9 Ekim'de yapılması planlanan yürüyüşe çok sayıda sivil toplum kuruluşu da destek vererek katılacak.

'BAŞBAKAN VE İKTİDARIN TEHDİT DİLİ'

Milliyet'in haberine göre, DTK'dan yapılan yazılı açıklamada, Öcalan'la avukatlarının 68 gündür görüşmemediklerine dikkat çekilerek, "Gemlik Yürüyüşü"ne güçlü katılım sağlanacağı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: "Öcalan'la yapılan diyalog ve müzakerelerin kesilmesi, tecrit ve izolasyonun yeniden uygulanmaya başlanması barışa ve demokrasiye hizmet etmediği gibi savaşı her geçen gün derinleştirmektedir. BDP'nin Meclis'e gitmesi, çoğulcu, demokratik ve özgürlükçü bir anayasanın oluşması için önemli bir zemin ve fırsat sunmuştur. Ancak bu fırsatı değerlendirip Kürt sorununa barışçıl, demokratik çözüm arayışları geliştirileceğine Başbakan ve iktidar tehdit dilini kullanmaya devam etmekte, Sayın Öcalan'a yönelik tecrit ve izolasyon politikalarını derinleştirerek sürdürmektedir."

Bu arada eylem için binlerce kişi araçlarla Gemlik'e getirilecek. Geçmişte buna benzer eylemlerde bölge halkıyla BDP'liler arasında yaşanmış olan gerginlik tekrarlanacak mı? sorusunu akıllara getiriyor.