BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.395,24
HABER /  GÜNCEL

Tunceli'de 3 PKK grubuna operasyon

Tunceli'de yerleri tespit edilen 3 ayrı PKK grubuna akşam saatlerinde operasyon düzenlendi!

Abone ol

Tunceli’de güvenlik güçleri, akşam saatlerinde telsiz görüşmeleriyle şifreli konuşmalar gerçekleştiren terör örgütü PKK üyesinin, etkisiz hale getirilmesi için Ahpanos Vadisi’inde operasyon başlattı. Bölgeye özel eğitimli birlikleri indiren skorsky helikopterler, olası saldırıya karşı ısıya duyarlı flaşörler bıraktı.

Tunceli’de bu akşam saatlerinde 3 ayrı PKK’lı grubun, Pülümür ve Ovacık ilçeleri arasında kalan Ahpanos Vadisi’nde şifreli telsiz görüşmeleri yaptıkları tespit edildi. Güvenlik güçleri, telsiz kestirmesinden yer belirleyerek, PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için anında hava destekli operasyon başlattı.

HELİKOPTERLER BÖLGEYE HAREKET ETTİ

Tunceli 4’üncü Komando Tugayı’ndan kalkan 5 skorsky helikopterler, Sarıtaş köyündeki jandarma karakolunun karşı dağlarına özel eğitimli birlikleri indirdi. Operasyon bölgesine indirilen askerlerin güvenliğini ise 2 kobra helikopteri sağladı.

BÖLGEDE PATLAMA MEYDANA GELDİ

Helikopterler indirme sırasında PKK’lıların olası roket saldırısına karşı ısıya duyarlı flaşörler bıraktı. Bu sırada, operasyon bölgesini uzaktan izleyen gazeteciler, helikopterlerin asker indirdiği sırada meydana gelen bir patlamayı görüntüledi. Patlama sonrası bölgeden siyah dumanlar yükselirken, nedeni konusunda bilgi alınamadı.

Özel eğitimli yüzlerce askerin katıldığı operasyonda, PKK’lıların kaçış noktaları tutulurken, kobra helikopterleri de Ahpanos Vadisini bombaladı.