BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İşte PKKnın yeni düşmanı!

PKK etrafındaki çember daralıyor. Örgüt sıkıştıkça tehditler savuruyor.

Abone ol

Terör örgütü PKK, örgüt üzerindeki baskıyı kaldırması için ABD'yi tehdit etti. Örgüt, "ABD'nin bu olumsuz politikası devam ederse, bölgedeki projelerini bozacak gücümüz var" açıklamasını yaptı.

Örgüt denetimindeki internet sitelerine yansıyan PKK açıklamasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı George W. Bush'un 5 Kasım'da yaptığı görüşme sonrası örgütün terörist örgütler listesine alınıp "ortak düşman" ilan edildiği belirtildi.

Açıklamada, Kuzey Irak'a askeri harekât yapılmasıyla ilgili işaretlerin arttığı, Kürt yönetiminin tavrında ise şaşırtıcı bir değişim yaşandığına dikkat çekildi.

Kürt yönetiminin PKK konusunda istediği dörtlü mekanizmanın resmiyette olmasa da fiili olarak oluşmaya başladığı belirtilen açıklamada, örgüte yönelik tedbirler konusunda en sıkı önlemlerin KDP ve KYB'den geldiği vurgulandı.

ABD'nin baskıları sonucu KYB ve KDP'nin aynı cephede yer aldığı belirtilen açıklamada, "Bölgede dengeleri değiştirecek gücümüz var, ABD'nin planlarını boşa çıkarabiliriz.

ABD'nin yaklaşımları bu şekilde devam eder ve Türkiye ile ortak operasyona kadar giderse, Amerika'nın çıkarlarını da hedef alabiliriz. Şu ana kadar ABD'ye karşı herhangi bir eylemi olmayan PKK, yeni bir politika belirlemeye çalışabilir" ifadelerine yer verildi.