BIST 10.007
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.440,39
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

O bir sorun çözücüydü

Çok büyük bir şirkette çalışıyordu. Gönderildiği bir görevde yaşadıkları O'nu başkalaştırdı...

Abone ol Avukat
(Michael Clayton)

Yönetmen:
Tony Gilroy
Oyuncular: Tilda Swinton, George Clooney, Tom Wilkinson...
Tür: Dram - Gerilim
Süre: 119 Dk.
Yapım Yılı: 2007

Konu: Michael Clayton, New York’un en büyük şirket hukuku firmalarından birinde “sorun çözücü” olarak çalışmaktadır. Eskiden savcı olan ve polis bir aileden gelen Clayton, firmanın kurucu ortaklarından Marty Bach’ın emrinde, Kenner, Bach & Ledeen firmasının en kirli işlerini halletmektedir.

Michael Clayton, çalıştığı şirket tarafından gönderildiği bir görevde, nasıl bir adama dönüştüğü gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kalır.

Elizabeth: Altın Çağ
(Elizabeth: The Golden Age)

Yönetmen: Shekhar Kapur
Oyuncular: Cate Blanchett , Clive Owen , Geoffrey Rush...
Tür: Dram
Süre: 114 Dk.
Yapım Yılı: 2007

Konu: Kraliçe 1. Elizabeth’in kuzeni olan İskoçya Kraliçesi Mary Stuart, İngiliz tahtını ele geçirmek için İspanya Kralı Philip ile işbirliği içinde çeşitli planlar yapmaktadır. 1. Elizabeth’in sadık ve güvenilir danışmanı Sir Francis Walsingham (Geoffrey Rush), kraliçeyi komplolardan, tuzaklardan, suikastlerden ve tahttan düşürülmekten koruyabilmek için insanüstü bir çaba gösterir.

İmparatorluğunu korumak için savaşa hazırlanmakta olan 1. Elizabeth ise macerapest ruhlu yakışıklı denizci Raleigh’e (Clive Owen) karşı hissettiği tutkulu aşk ile kraliyet sarayındaki görevleri arasındaki hassas dengeyi tutturmak zorundadır.

Angel
(Angel)

Yönetmen:
François Ozon
Oyuncular:Romola Garai, Charlotte Rampling, Lucy Russell...
Tür: Dram-Romantik
Süre: 134 Dk.
Yapım Yılı: 2006

Konu: Fakir bir çevrede büyüyen Angel’ın en büyük hayali ünlü bir yazar olmaktır. Ancak kimse, hatta annesi bile onun bu hayaline inanmamaktadır. Angel, aslında gerçek hayatının tam tersine, varlık içinde yaşayan bir kadının hikayesini kendi hayatıymış gibi mükemmel bir şekilde kaleme alır ve çeşitli yayınevlerine yollar.

Uzun ve umutsuz bekleyişin ardından Londra’da bir yayınevi yazdıklarına ilgi gösterir. İşte böyle başlayan Angel’in rüyası yavaş yavaş gerçek olur. Genç yazar inanılmaz bir hızla yükselir ve her genç kızın rüyası olan başarı, şöhret ve aşk'a kavuşur. Acaba bu peri masallı bir kadın için çok mu fazladır?

Keman
(El Violin)

Yönetmen:
Francisco Vargas
Oyuncular:Gerardo Taracena, Ángel Tavira, Dagoberto Gama...
Tür: Dram
Süre: 98 Dk.

Konu: Meksika nın ufak bir taşra kasabasında yaşayan Plutarco, kemanı ile bütünleşmiş yaşlı bir kemancıdır. Gerilla oğlu Genaro ve torunu ile birlikte bir taraftan da hükümete karşı yürütülen mücadelenin başını çekmektedirler. Fakat bir gün hiç beklenmedik bir şekilde köy ordu tarafından işgal edilip boşaltılınca mısır tarlasına gömülü kalan cephanelerini ne pahasına olursa olsun almaya karar verirler. Bunun için köye geri dönen Plutarco ve zalim yüzbaşı arasında kemanlar ve silahların birlikte çekili olduğu zorlu bir mücadele başlayacaktır.

Saklı Yüzler
(Saklı Yüzler)

Yönetmen:
Handan İpekçi
Oyuncular:Senay Aydın, İştar Gökseven, Cem Bender...
Tür: Dram
Süre: 116 Dk.
Yapım Yılı: 2007

Konu: Zühre köyde sevdiği genç bir adamdan hamile kalır. Kızlarının evlilik dışı bir ilişkiden hamile kaldığını öğrenen aile meclisi toplanır ve genç kız hakkında ferman verilir. Bebeğin doğmasına izin verilecek, doğumdan sonra hem bebek, hem de Zühre öldürülecektir. Bebeği erkek kardeşi tarafından boğularak öldürülen Zühre’yi öldürme görevi ise babasına düşer.

Yaşlı adam kızının canını alamaz ve silahını kendine doğru yönelterek intihar eder. Savcının da yardımıyla ailesinin elinden kurtulmayı başaran Zühre Almanya’ya kaçırılır. Genç kadın sahte bir isim altında hayatına devam etse de, töre cinayetleri ile ilgili bir belgesel sayesinde ailesi, tekrar Zühre’nin izini bulur. Töre bir kez daha Zühre’nin hayatını almak için peşine düşer.

Suna
(Suna)

Yönetmen:
Engin Ayça
Oyuncular:Türkan Şoray, Gülsen Tuncer, Demir Karahan...
Tür: Dram
Süre: 120 Dk.
Yapım Yılı: 2007

Konu: Suna, Sevgi, Erhan ve Selim 68 rüzgârının estiği yıllarda, İstanbul’da Üniversite’de öğrencileridirler ve çok yakın arkadaştırlar. 12 Mart darbesi herkesi bir yerlere savurur. Aynı kasabadan olan eczacı Suna ile avukat Erhan evlenirler…

Bu evlilik hiçbir zaman Suna’nın içine sinmez. Mutsuzdur. Bir çok kadının da yaşadığı gibi bu evlilik onun düşlediği evlilik değildir.

Uzun süredir Almanya’da yaşayan Sevgi’nin ve yakın akrabası Selim’in bir miras işi için kasabaya gelmeleriyle bu dört eski arkadaş birkaç günlüğüne yeniden bir araya gelirler. Geçmişte kalan anıların burukluğu herkesi sarar... Üniversite yıllarının düşlerinin, gelecek tasarılarının, ülkülerinin, aşklarının 12 Mart sonrası kasaba ortamında eriyip gitmesi.