BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.499,46
HABER /  POLİTİKA

İşte Patriotlar'ın yerleştirileceği 3 il

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, NTV-Star ortak yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Abone ol

NATO Genel Sekreteri Rasmussen 'in 'Aptal fikirleri olanlar..." diye eleştirdiği İran Genelkurmay Başkanı'na bir yanıt da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'dan geldi.

"Patriotlar yerleştirilirse 3. dünya savaşı çıkar diyen İran Genelkurmay Başkanı'nı Erdoğan, "Saçmalıyor" diye eleştirdi ve Patriotlar'ın yerleştirileceği 3 ilin ismini verdi.

"Adana, Gaziantep ve Kahramanmaraş."

Patriot füzeleri hakkında İran Genelkurmay başkanı'nın açıklamaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

PATRİOTLAR NEREYE YERLEŞTİRİLECEK?

" Biz cumhurbaşkanı ile konuştuğumuz zaman 'o kendi düşüncelerini söylüyor, bizim öyle bir düşüncemiz yok' diyor. Bakıyorsunuz sonra bir başkası çıkıp başka konuşuyor. Yani İran'da kim kim adına konuşuyor ne adına konuşuyor, orada söylem kimdedir, böyle devam edip gidiyor. Biz kendi kararımızı kendimiz veririz. Gerçi kendi ülkemin muhalefeti bile bizi anlayamıyor ve topraklarımızı NATO'ya devrettiğimizi söylüyor. NATO'nun amir hükmünde üye ülkelerin topraklarının savunucusu NATO'dur hükmü var. İran'da herkes konuşuyor. Patriotlar, Adana, Gaziantep ve Kahramanmaraş'a yerleştirilecek."

"ESAD'IN KARADA BİR HAKİMİYETİ KALMAMIŞTIR"

Türkiye'nin Suriye politikası hakkında da değerlendirmelerde bulunan Erdoğan şunları kaydetti:

"Suriye'nin geleceğiyle ilgili olarak Esad'ın siyasi ömrüyle ilgili süre vermedim ama gidicidir. Halk sizi istemiyorsa er veya geç gidecektir. Esad işi mezhep savaşına getirmiştir. Suriye'de azınlığın çoğunluğa tahakkümü vardır. Esad'ın karada bir hakimiyeti kalmamıştır. Suriye politikasında geri adım atmayacağız. Esad'ın en büyük destekçisi İran'dır. BM Güvenlik Konseyi'nden beklenen kararın çıkmaması Esad'ı güçlendirmiştir. Batı destek veriyor Esad'a karşı ama beklediğimiz destek değil."