BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Basının Şirince dedikoduları boşa çıktı

İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyüyle ilgili kıyamet haberlerinde, bazı gazete ve televizyonlar asparagasta sınır tanımadı.

Abone ol

Kimi gazeteler Brad Pitt, Angeline Jolie, Tom Cruise, Messi gibi dünyaca ünlü isimlerin geleceğini yazdı. Şirince’deki pansiyonların doluluk oranlarının yüzde 100’e ulaştığı söylendi. Restoranlarda 21 Aralık 2012'ye özel hazırlandığı söylenen 'kıyamet menüsü' gibi komik haberler de hafızalarda iz bıraktı.

21 Aralık 2012'de kıyamet kopacağı, dünyada sadece Fransa'da bir köy ve Şirince’nin etkilenmeyeceği dedikodusu kulaktan kulağa yayıldı. Yaklaşık bir haftadır gazete ve televizyonlarda her gün Şirince ile gili haberler yer aldı. İddialar ve Şirince’ye 100 bine yakın kişinin geleceği yönündeki haberlerle ilgili olarak bakan ve valiler bile açıklama yapmak zorunda kaldı. Bazı gazete ve televizyonlar, kıyametten kurtulmak için Şirince’ye ünlü yıldızların da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 bin kişinin geleceğini haber verdi. Bunlara Cem Yılmaz, Semra Özal, Yılmaz Erdoğan ve Süreyya Yalçın gibi isimler de eklendi. 21 Aralık günü ise Şirince’ye gelenlerin sayısı 3 bini geçmedi. Onların da çoğunu gazeteciler ve meraklılar oluşturdu. Ünlü olarak sadece Saba Tümer ve Yaşar Nuri Öztürk vardı. Onlar da 21 Aralık sebebiyle program yapmak için Şirince’yi tercih etmişti. Türk basını 21 Aralık imtihanından olumsuz not alırken söylentilerden en kârlı çıkan Şirinceliler oldu. Asparagas haberler sayesinde köyün bol bol tanıtımı yapıldı.