BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Askıda ekmek uygulamasına dev katkı

Samsun İlkadım Belediyesi tarafından başlatılan askıda ekmek kampanyasına 20 bin ekmeklik destek geldi.

Abone ol

Unutulan yardımlaşma geleneğini günümüze uyarlayan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın, 'Askıda ekmek' projesine Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) 20 bin ekmekle destek verdi.

KADEF binasında Başkan Yılmaz Karagöz ve yönetim kurulu üyelerine askıda ekmek projesi hakkında bilgi veren Başkan Yardımcısı Ahmet Seven, Proje kapsamında ihtiyaç sahibi 6 bin kişiye günlük marka dağıtımı yapıldığını kaydetti. Seven, projenin uygulanmaya başladığı günden itibaren bir çığ gibi büyüyerek devam ettiğini belirtti. Sosyal Yardım Müdürlüğü'nce ve mahalle muhtarlarının tespit ettiği ihtiyaç sahiplerine verilen 2'lik ve 4'lük ekmek kuponları ile Halk Ekmek büfelerinden ekmeklerin temin edildiğini anlatan Başkan Yardımcısı Seveni, projenin en büyük destekçileri ise yardımsever vatandaşlar olduğunu söyledi.

İlkadım Belediyesi'nce başlatılan projeye tam destek verdiklerini ifade eden KADEF Başkanı Yılmaz Karagöz ise "İlkadım ilçesinin adına yakışır hizmetleri hayata geçirme noktasında her zaman ilk adımları atan Belediye Başkanımızı projede emeği geçenleri kutluyorum. Bu proje ile unutulan değerlerimizi hayata geçme noktasında özellikle çocuklarımızın değerlerimizi öğrenme ve gelecek nesillere aktarmada kalıcı bir iz bırakacak." dedi. Karagöz, askıda ekmek ihtiyaç sahiplerinin hayırseverler ile yüz yüze gelmeden ihtiyaçlarının karşılanmasını ve muhtaç insanlara ihtiyaç sahibi olmanın ezikliğinin ortadan kaldıracağını ifade etti.