BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Dedenin iğrenç tecavüz savunması

12 yaşındaki zihinsel engelli kıza 71 yaşındaki üvey dedesi tam yıl boyunca tecavüz etti. Yaşlı adamın savunması ise yüz kızarttı.

Abone ol

Tekirdağ'da 71 yaşındaki Hüseyin D., yanlarında kalan 12 yaşındaki zihinsel engelli üvey torunu Ç.S.'ye 2 yıl boyunca tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklandı. Hüseyin D., "Torunum ellememi istedi, bende onun isteğiyle yaptım" diyerek kendisini savundu.

TALİHSİZ KIZ OKULDA ANLATTI

Tekirdağ'da 3 yıl önce eşinden ayrılan Türkan G., çalışmak için Bursa'ya gitti. Ancak, 12 yaşındaki zihinsel engelli kızı Ç.S.'yi annesinin yanına bıraktı. Küçük kız anne annesi ve 71 yaşındaki üvey dedesi Hüseyin D. ile birlikte yaşarken, Zihinsel Engeliler Okulu'ndaki öğretmenine dedesinin kendisine 2 yıldan bu yana tecavüz ettiğini anlattı. Öğretmenlerin polise bildirmesi üzerine Ortacami Mahallesi'ndeki evinde gözaltına alınan 71 yaşındaki Hüseyin D., ilk ifadesinde üvey torunu Ç.S.'ye tecavüz ettiğini itiraf etti.

"YANIMA GELİP ORASINI BURASINI ELLEMEMİ İSTİYORDU"

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan Hüseyin D., zihinsel engelli üvey toruna zorla bir şey yapmadığını öne sürerken, "Torunum kendisini ellememi istedi, ben de onun isteğiyle yaptım. Tecavüz söz konusu değil ben zorla bir şey yapmadım. Yanıma gelip orasını burasını ellememi istiyordu" dedi.

Psikolog eşliğinde ifadesi alınan Ç.S. ise, üvey dedesi Hüseyin D.'nin kendisine 2 yıl içerisinde değişik tarihlerde, evde yalnız kaldıklarında tecavüz ettiğini söyledi. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'nde işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen tecavüz şüphelisi Hüseyin D., 'Küçük çocuğa cinsel saldırı' suçundan tutuklanarak Tekirdağ T Tipi Cezaevi'ne konuldu.

ALIŞVERİŞE ÇIKAN MERYEM ŞAHİN NASIL GÖZYAŞLARINA BOĞULDU? SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

ANTALYA'da eşinin emekli maaşından 400 TL'sini alışveriş sırasında dolandırıcılara kaptıran 58 yaşındaki Meryem Şahin, gözyaşlarına boğuldu.

Olay, saat 14.00 sıralarında Kızılsaray Mahallesi'nde meydana geldi. Eşinin emekli maaşından 400 TL çektikten sonra alışverişe çıkan Meryem Şahin, yanına gelen bir kişinin, "Teyze yanında kaç para varsa verir misin? Para bozdurmam gerekiyor" diyen dolandırıcıya inandı. Şahin'den 400 TL'yi alan bu kişi Şahin'in dalgınlığından yararlanarak hızla uzaklaştı. Çevredekilerden yardım isteyen Meryem Şahin, çağrılan polislere gözyaşları şunları anlattı:

"Yanıma telaş içerisinde bir kişi geldi. Para bozdurması gerektiğini söyledi. Ben de 400 liramı çıkarıp verdim. Bir anda kaçarak uzaklaştı. Başıma hiç böyle bir şey gelmemişti. Allahım ben şimdi ne yapacağım?"

Meryem Şahin, ifadesi için polis merkezine götürülürken, polis eşkali belirlenen dolandırıcıyı yakalamak için çalışma başlattı.

KAYIP OĞLUNU ÖYLE BİR YERDE BULDU Kİ.. AYRINTILAR SONRAKİ SAYFADA

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi'ndeki Çeşme Deresi'nde dün bulunan cesedin 21 yaşındaki Deniz Vural’a ait olduğu saptandı.

[PAGE]
Kayıp başvurularını inceleyen polis haber vermesi üzerine hastaneye gelen Hüseyin Vural, oğlunu üzerindeki kıyafetlerden tanıyarak teşhis etti.

Çorlu Çoban Çeşme Mahallesi’ndeki Çeşme Deresi kenarında kartopu oynayan çocuklar, derenin üzerinde hareketsiz yatan bir kişi olduğunu görünce durumu yakınlarına bildirdi. İhbar üzerine gelen polis ekipleri, 25-30 yaşlarındaki erkek cesedini itfaiye yardımıyla sudan çıkardı. Üzerinden kimlik bilgilerini belirleyecek belge çıkmayan ceset, polis ve savcının yaptığı inceleme ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Soruşturma başlatan polis ekipleri kayıp başvurularını değerlendirdi. Yapılan incelemede geçen hafta oğlunun kayıp başvurusunu yapan Hüseyin Vural’a haber verildi. Çorlu Devlet Hastanesine gelen Hüseyin Vural’a bulunan ceset gösterilerek teşhis yapılması istendi. Oğlunu kıyafet ve ayakkabısından tanıyan baba Vural, gözyaşlarına boğuldu.

Deniz Vural’ın 3 yakın arkadaşı da polis ekiplerince sorgulandı. İfade veren arkadaşlarından R.İ., geçen hafta Deniz Vural ile oturup sohbet ettiklerini ve gece evine gitmek için yanından ayrıldığını ertesi gün ailesinin aramasıyla Deniz’in kayıp olduğunu öğrendiğini söyledi. Soruşturma sürdürülüyor.

25 YAŞINDAKİ KADIN DOKTOR 3. KATTAN NEDEN ATLADI? SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]
KARABÜK'te, pratisyen doktor 25 yaşındaki Tülin Çoban, inşaat halindeki bir binanın 3'üncü katından atladı.
 
Vücudunda kırıklar olan Tülin Çoban tedavi altına alınırken dün akşam kaldığı pansiyona gitmemesi nedeniyle arandığı bildirildi.

Karabük Toplum Sağlığı Merkezi'nde görevli pratisyen doktor Tülin Çoban, bugün saat 10.30 sıralarında 100'üncü Yıl Mahallesi 1002 Nolu Cadde de bulunan inşaat halindeki bir binanın 3'üncü katındaki pencereden atladı. Beton zemine düşen genç doktorun düştüğünü görenler, 112 Acil Servis'ten yardım istedi. 112 Acil Servis ekibinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Tülin Çoban tedavi altına alındı. Tülin Çoban'ın vücudunda kırıklar olduğu bildirildi.

Bekar olan Tülin Çoban'ın psikolojik sorunlarının olduğu, dün akşam kaldığı pansiyona gitmemesi nedeniyle yapılan ihbar üzerine polis tarafından arandığı öğrenildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

CİNSEL TACİZ DAVASINDA KARAR ÇIKTI. SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Kastamonu’da, amcasının oğlunun eşine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan bir kişi, 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kastamonu’da iki yıl önce 52 yaşındaki Ö.R’nin, öz amcasının oğlunun eşi 30 yaşındaki P.R’ye tarlada çalıştığı esnada cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi. Bunun üzerine P.R., Ö.R’den şikayetçi oldu ve Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. İki süren davanın karar duruşmasında mahkeme heyeti, Ö.R’nin “nitelikli cinsel saldırı” suçunu işlediği gerekçesine vararak, 9 yıl ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırdı.

İNTİHAR İÇİN ÇIKTI ŞARKI SÖYLEDİ... SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Adana’da Çukurova Üniversitesi öğrencisi bir genç, otoban köprüsüne çıkarak intihar girişiminde bulundu.

Edinilen bilgiye göre olay, Tarsus Adana Gaziantep (TAG) otoyolunun Duygu Kafe Köprüsü’nde meydana geldi. Çukurova Üniversitesi’nde okuduğu öğrenilen Mehmet Hanifi Şengöl, köprüye çıkarak intihar etmek istedi. Şengöl’ü gören vatandaşlar, durumu polise, sağlık ekiplerine ve CANKUR’a bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, genci ikna etmek için uzun süre uğraştı. CANKUR ekipleri, trafik akışı durdurulan otobanda branda kurdu. Uzun süre ikna edilmeye çalışılan genç, bir süre şarkı söyledi. Yaklaşık yarım saat sonra çıktığı yerden polis ekipleri tarafından indirilen Şengöl, Bağlar Polis Merkezi’ne götürüldü. Otoyol daha sonra tekrar trafiğe açıldı.