BIST 10.291
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.407,73
HABER /  GÜNCEL

İşte KEYin ödeme zamanı!

Yılan hikayesine dönen Konut Edindirme Yardımı geri ödemesine ilişkin hesaplamalar bitti. Bakın ödeme ne zaman?

Abone ol

Yaklaşık 9 milyon vatandaşı ilgilendiren KEY hesaplarında ‘hesaplama’ süresi doldu. KEY’de hak sahiplerinin listesi, bu hafta içinde Emlak Gayrimenkul Ortaklığı’na teslim edilecek. Ödemelerin ise temmuz ayına yetiştirilmesi planlanıyor

1987-1995 yılları arasında tahsil edilen KEY hesaplarının vatandaşlara geri ödenmesine ilişkin yasa, geçtiğimiz yıl mayıs ayı sonunda yürürlüğe girmişti.
Yaklaşık 9 milyon vatandaşı ilgilendiren Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerinde mutlu sona ulaşıldı.

KEY ödemelerine ilişkin yasa gereği, KEY hak sahiplerinin alacakları tutarların hesaplanması için Emlak Tasfiye Fonu’na tanınan üç aylık süre 31 Mayıs’ta doldu.

Emlak Tasfiye Fonu, son bir haftadır, 24 saat çalışarak 9 milyon hak sahibine ödenecek tutarları hesapladı. KEY hak sahiplerinin alacakları tutarlar bu hafta içinde Emlak Gayrimenkul Ortaklığı’na teslim edilecek.

HESAPLARI BİLGİSAYARLAR YAPTI

Emlak Tasfiye Fonu, KEY hak sahiplerine yapılacak ödemelerle ilgili hesaplamalar için hafta sonu da çalıştı. Hesaplamalar, bilgisayarlara yüklenilen özel bir programla birlikte yapıldı. Program, anaparası girilen bir hak sahibinin, faizlerini hesaplayarak kime ne kadar ödeneceğini tespit etti. Buna göre, yaklaşık 9 milyon hak sahibinin KEY tutarları bilgisayarlar aracılığı ile hesaplandı. KEY miktarlarının hesaplanmasının verilen süre içinde tamamlanması için bilgisayarlar, geceleri de çalıştırıldı.

ÖDEMELER TEMMUZDA

Emlak Tasfiye Fonu Başkanı Zeki Sayın, eğer olağanüstü bir gelişme olmazsa, KEY hak sahiplerinin listesini ve hak sahiplerine ödenecek tutarları bu hafta içinde Emlak Gayrimenkul Ortaklığı’na teslim edeceklerini söyledi. Emlak Gayrimenkul Ortaklığı’nın da, bu listeleri inceledikten sonra, kamuoyuna ilan edeceğini ifade eden Sayın, ilanın ardından listelerin ödeme için Ziraat Bankası’na teslim edileceğini kaydetti. Tüm bu işlemlerin en fazla bir aylık süre içinde tamamlanmasını beklediklerini belirten Sayın, KEY ödemelerinin temmuz ayına yetiştirmeyi planladıklarını söyledi.