BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.401,34
HABER /  POLİTİKA

Baykaldan Diyarbakır hamlesi

Erdoğanın "Sivas'ı geçemezler" dediği Baykal'dan misilleme. CHP lideri Güneydoğu'ya çıkarma yapıyor.

Abone ol

CHP, Doğu ve Güneydoğu imajını yeniliyor. Genel Başkan Deniz Baykal Erdoğan'ın "Bunlar Türkiye'nin Sivas'ından doğuya geçemezler" sözüne inat Diyarbakır ve Şanlıurfa'da gövde gösterisi yapacak.

TARIM KURULTAYI

Erdoğan'ın GAP Eylem Planı'nı açıklamasından sonra CHP Lideri Deniz Baykal da 4-5 Haziran tarihlerinde Şanlıurfa ve Diyarbakır'a çıkarma yapacak. Baykal gezisinde özellikle bölgede yaşanan son dönemlerin en büyük kuraklığı konusunda önemli mesajlar verecek. CHP kurmayları, yaklaşık on gündür bölgede çalışma yürütüyor. Şanlıurfa'da 4 Haziran'da yapılacak Tarım Kurultayı için beş bin kişilik Şanlıurfa Atatürk Kapalı Spor Salonu kiralanırken, kurultaya bölge genelinden üreticilerin de katılımı sağlanacak. CHP'nin bölge genelindeki 16 il örgütü de Baykal’ın yanında hazır bulunacak. Baykal, Urfa’da sıra gecesine de katılacak.

MYK TOPLANTISI DİYARBAKIR'DA


Diyarbakır'da Baykal'ın başkanlığında ilk kez CHP MYK toplantısı yapılacak. Baykal, STK temsilcileri ile buluşmasında bölge sorunlarına ilişkin dosyaları masaya yatırarak çözüm önerileri geliştirecek. Baykal, Diyarbakır'da bir köye de giderek burada yer sofrasında yemek yiyecek.