BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.412,20
HABER /  GÜNCEL

Diyanetin en büyük rüyası

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın büyük bir rüyası var. Hatta bunu gerçekleştirmek için harekete bile geçti. Bakın o rüya ne?

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA/ Diyanet İşleri Başkanlığı'nın rüyası uluslararası bir ilahiyat fakültesi kurmak. Diyanet, Van’da yapılan müftüler toplantısı sırasında da tartışıp, sonuç raporuna aldığı bu rüyasını gerçekleştirmek için harekete geçti.

Avrupa’da yaşayan Türklerin çocuklarından bir kısmı halen Ankara ve İstanbul’da İlahiyat öğrenimi görüyorlar. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı belirli batı ülkelerine yönelik bu programın yetersiz kaldığını düşünüyor.

HAREKETE GEÇİLDİ

Daha kurumsal bir adım atmayı ve Türkiye’nin dinî tecrübesini, birikim ve bakış açısını dış dünyaya taşıyacak, özellikle Avrasya coğrafyasına yönelik bir Uluslararası İlahiyat Fakültesinin kurulmasını isteyen Başkanlık, bu rüyasını gerçekleştirmek için harekete geçti.

TÜRKÇE VE ARAPÇA ÖĞRETİLECEK

Türkçe ile birlikte Arapça ve bir Batı dilinin çok rahat konuşulup yazılacak bir düzeyde öğretildiği ve din alanında çağdaş dünyanın ihtiyaç ve beklentilerini önceleyen bir müfredat çerçevesinde eğitimin verildiği bir uluslar arası fakülte kurmak isteyen Diyanet İşleri Başkanlığı, kurulacak bu fakülte ile gençlerimizin; Türk-İslâm kültürünü daha iyi öğrenmesi ve bu coğrafyadaki ülke ve topluluklar arasında daha güçlü bağlar kurmasını sağlama amacı güdecek.