BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İşte kazada ölenlerin uyrukları

Dün Hollanda'da düşen THY uçağına ilişkin ilk açıklama geldi. Almanlar ise kazayla ilgili şok bir iddia ortaya attı.

Abone ol

THY uçağının neden düştüğü üzerinde çalışmalar yapan kurulun başkanı, ilk bulguların motor arızasını işaret ettiğini açıkladı.

İstanbul - Amsterdam seferi esnasında düşen Tekirdağ isimli THY uçağının, düşme nedenleriyle ilgili ilk açıklama, olay yeri inceleme kurulu başkanından geldi: Kazanın motordan kaynaklanabileceğini düşünüyoruz

ÖLENLERİN UYRUKLARI

Ölenlerin uyruklarıyla ilgili olarak Hollanda'dan ilk resmi açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre ölenlerin 5'i Türk diğer 4'ü ise ABD vatardaşı olduğu kaydedildi.

THY'nin karizma gitti

THY'nin First Class hizmeti için
dünyaca ünlü film yıldızı Kevin
Costner ile çektiği reklam
filmlerinin yayınını Amsterdam'da
meydana gelen uçak kazasının
ardından durdurduğu öğrenildi.


ALMANLAR'DAN ŞOK İDDİA

Alman Der Spiegel dergisinin internet sitesinde Amsterdam’da inerken yere çakılan THY uçağıyla ilgili şaşırtıcı bir iddia yayımlandı.

Site havacılık uzmanlarına dayandırarak hazırladığı haberde 29 yaşındaki 3. Pilot Olgay Özgür’ün uçağı indirmek üzere motorları yavaşlatmaya çalışırken yanlışlıkla tamamen durdurduğu yönündeki ihtimalinin ağırlık kazandığını öne sürdü.

Üçüncü pilotun hatasını fark eden Kaptan Pilot Hasan Tahsin Arısan hemen devreye girdi ancak uçağı kurtaramadı.. Haberde şu ifedelere yer verildi. "Uçağın 3. Pilotu 29 yaşındaki Olgay Özgür, Boeing 737-800 tipi uçaklar için eğitim alıyordu, ancak 2004 yılından beri pilot lisansı bulunuyordu. Uçağın düşmesinin sebebi iki motorun da durması. Uzmanlara göre tahminen motorlarla ilgili bir şey yanlış gitmiş. Pilotun teknik sebeplerden dolayı inmeye çalıştığını, ancak ivme kaybederek düştüğünü belirtiyor. Burada 3. Pilot’un uçağı kullandığını ve son anda kaptan pilotun (kontrolü) devraldığı ihtimalini ön plana çıkarıyorlar. "

TAŞ GİBİ YERE DÜŞTÜ

Delft Teknik Üniversitesi'nden aerodinamik uzmanı Michel van Tooren

"O hata yapamaz, çünkü bu
ona yakışmaz.."  Onun
için böyle deniyor. Pilot bu
kazada mucizeye mi imza attı
yoksa kazanın sorumlusu mu?

Ayrıntılar için TIKLAYIN!

de, kaza sırasında rüzgârın bir etken olmadığını, uçağın aşırı hız kaybından ötürü kaldırma kuvvetini kaybettiğini ve bu yüzden “gökten düşen bir taş gibi” yere düştüğünü ifade etti.

BİR SUÇLAMA DA CNN'DEN

Amsterdam yakınlarında iniş sırasında kaza yapan THY'nin burun ucu adı "Tekirdağ" olan Boeing 737-800 tipi yolcu uçağına ilişkin tartışmalar sürerken, CNN International, "THY, Amsterdam yakınlarında yaşanan ölümcül kazadan bir hafta önce uçakların onarımını gözardı ederek 'felakete davet' çıkarmakla suçlandığı ortaya çıktı" dedi.

CNN International, "Türk Havayolları, uçak onarım konusunda suçlanıyor" başlıklı haberinde Hava İş Sendikasının 18 Şubat'ta yaptığı bir açıklamada THY'yi "Uçuş emniyetinden en temel fonksiyonu olan uçak bakım hizmetlerini yok saymakta" suçladığına dikkat çekti. CNN International, buna karşın THY yöneticileri ve Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinin uçağın 22 Aralık'ta denetlendiğini söylediklerini kaydetti.